Samen, zonder kids, naar Friesland en genieten van de buitenlucht en zon. Dat deden wij op uitnodiging van Smûk in een tent!

Vitamine D, Friese buitenlucht en Smûk

Voor het eerst in 3 jaar tijd gingen wij weer eens zonder kind een weekend weg. Helaas is vriendlief geveld door een burn-out, dus geen druk programma en late avonden, maar wel veel slapen, buitenlucht en zon. Vitamine D,  Friese buitenlucht en Smûk!  

Smûk is eigenlijk een soort Friese variant van het Deense Hygge en de Zweedse Fika. Het staat voor: gezellig, warm en knus. 

Slapen in een tent

Maar Smûk is ook een oude stolpboerderij middenin de Friese Weilanden. Op het erf vind je verschillende accommodaties, waaronder hun eigen Smûk Huske en 5 Smûk tenten. Wij zijn absoluut geen kampeerders, maar dit leek ons wel een keer leuk. Voor deze manier van kamperen hoef je niet met spullen te sjouwen. De tenten zijn mooi ingericht en hebben een echte boerensfeer. Een goed bed, gezellige vintage meubels, houten klompen voor de deur en een klein kookstelletje + kookgerei. Wij boekten er ook een hot-tub bij, zodat we ’s avonds heerlijk konden genieten van het uitzicht. Overal waar je keek bloeien veldbloemen en op de achtergrond hoor je de kikkers.

Niets te kort

De volgende ochtend haalden wij verse broodjes bij ‘t winkeltje. Een bescheiden winkeltje, 24 uur per dag open en waar je allerlei kakelverse producten kunt kopen. Eieren, kaasfondue, een stoofpotje en ook lekkere Friese biertjes en borrelnootjes. Wij, als onervaren kampeerders, hadden niets meegenomen, maar we kwamen niets te kort. Op zaterdagochtend worden er verse appelaartjes gebakken, en trust us, die wil je! Wij waren ook extra blij dat op een van de avonden de houtoven werd aangestoken en we onze eigen pizza konden beleggen. Aan lang gedekte tafels, naast de geitjes, ontmoet je mede-kampeerders. 

Paradijs voor kids

Ons dochtertje logeerde bij opa en oma. We hadden stiekem wel een beetje spijt. Smûk bleek echt een paradijs voor kids. Een grote spelletjes kast, geweldige speelkeuken, loslopende konijntjes, zelf je verse eitjes rapen, slootje springen, bootje varen. Ik zag Rosa al gaan op haar laarzen en in haar boerenoverval (ja die heeft ze..)  Goed…reden om nog een keer terug te gaan!

In de buurt

Zoals altijd ontdekten wij de omgeving. Leuke plekken om samen te borrelen, soms nog kidsproof ook!

Oranjerie - Joure

Tussen Park Heremastate en de passanten-haven vind je de Oranjerie. Deze plek heeft maar liefst drie terrassen. Bijvoorbeeld een diamant- vormige serre waar je in tropische sferen tussen de palmbomen met lampionnetjes uitzicht hebt op het mooie, groene park. Op de kaart vind je lekkere borrelhapjes en speciaal biertjes. 

Beachclub Sneek

Deze relaxte beachclub aan het Sneekermeer is pas volledig gerenoveerd en gerestyled. Buiten een groot terras met klein aangelegd strandje (hallo blote voeten) en binnen een l speelhoek met keukentje en dino’s. Je mag hier ook je bootje aanleggen of een sup huren.

Niet Thuis - Petra's Summerkafe

Petra's Sommerkafe -Langelille

Een stukje Zweden in Friesland. Op slecht 4 minuten rijden van Smûk. Een pareltje dat maar 3 dagen per week geopend is. Petra staat op die drie dagen om 6 uur ’s ochtends al in de keuken om de lekkerste taarten te bakken. Een gezellige huiskamer, met koffie en tijdschriften. 

Ook leuk

Een aantal plekken in de buurt bezochten we al eerder: 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een barterdeal. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest. 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP