De ultieme verzameling aan tips voor een magische trip naar Disneyland Parijs. Met hierin meegenomen de kosten, favorieten attracties en meer!        

 

Beleef de magie

Wauw! We zijn via onze instagram overspoeld met vragen over over Disneyland Parijs. Ik (Maaike) heb ze allemaal meegenomen tijdens ons ze laatste trip naar het park. Met als resultaat deze blo vol tips. Hierin deel ik eerlijk de kosten van onze trip en de dagen daar (daar kwamen heel veel vragen over!), onze mooiste Disney ervaring tot nu toe en onze gouden regels voor in het park. Plus natuurlijk onze absolute favorieten!

Dit is hoe wij het doen, dat betekent dus niet dat deze manier automatisch ook jouw ideale trip naar Disney is. Neem er uit mee wat past binnen jouw gezin en vergeet niet te GENIETEN.

Onze ervaring in Disneyland Parijs

Zomer 2023 bezochten wij het park voor het eerst met Harper en Jools.  Wat ons betreft hadden ze de perfecte leeftijd bereikt (3 jaar en 6 jaar). Er zijn veel jongere kindjes in het park maar zelf zouden we een kindje pas meenemen wanneer er geen middagslaapjes meer aan te pas komen en ze goed zindelijk zijn. Gewoon om het voor jezelf ook zo makkelijk mogelijk te maken!  Plus de indrukken zijn intens en wij vonden het belangrijk dat Jools ook echt zelf kon ontdekken in plaats van enkel in de wagen zitten.

De gouden regel

Vanaf het begin hebben we een regel waar we niet van afwijken; niet langer dan 25 minuten in een rij. Waarom? Omdat wij daar niet blij van worden en de kinderen al helemaal niet. Zelf zijn we absoluut geen achtbaan types dus die slaan we sowieso over, dat scheelt een hoop. Wellicht als de kinderen ouder zijn maar daarvoor gaan we niet naar Disney. Door gebruikt maken van de Early Access (een uur eerder toegang tot het park) die je krijgt wanneer je slaapt in een Disneyhotel kunnen we elke ochtend minimaal drie attracties doen in een uur. Die laten we de kinderen dan ook altijd samen uitkiezen.  Zo zijn de favorieten al afgevinkt!  

Onze dag

Meestal doen we van ongeveer 08:30 tot 11 uur non-stop attracties. Daarna begint de drukte toe te nemen en gaan we opzoek naar een bak koffie en iets lekkers. We bekijken dan welke show we die dag bezoeken; onze top favorieten zijn de Mickey and de Magician en de Together show in Walt Disney Studio. Ook kijken we vaak een parade. Tussendoor lunchen we en kijken we of we misschien een Disney-personage kunnen ontmoeten. Daarmee vullen we onze middag en tussendoor houden we in de gaten welke attracties een korte wachttijd hebben. Dit kan je eenvoudig zien in de app. Hierin kan je je favorieten markeren zodat je in een overzicht kan zien hoe het ervoor staat. Zit er iets leuks tussen? Dan duiken we erin.

ONZE FAVORIETEN 

Ratatouille
Pirates of the Caribbean
Spiderman WEBB (deze vond Jools, 4 jaar, wat spannend)
Buzz Lightyear

DE FAVORIETEN VAN DE MEIDEN

Buzz Lightyear
Dombo
It’s a small world
Autopia

Nog een hot topic! De souvenirs. Overal in het park zijn winkeltjes met een uiteenlopend aanbod van knuffels, outfits en andere leuke dingen. Vaak afgestemd op het deel van het park waar je je bevindt. In Disney Village vind je de grootste winkel welke het volledige assortiment toont.

Wij bespreken vooraf met de meiden wat ze mogen uitkiezen. Bijvoorbeeld op dag 1 een knuffel en op dag 2 iets om mee te spelen. Hierdoor hebben ze een doel, genieten ze van het uitzoeken zonder continue te vragen om iets.

De prijzen van de artikelen lopen enorm uiteen maar om je een idee te geven; de Mickey oren, knuffels en bellenblaasmachines die je het meest voorbij ziet komen zijn allemaal rond de €30,-

We kregen veel vragen over de restaurants in Disneyland. Eerlijk? Wij hebben tijdens beide bezoeken geen restaurant geboekt. Dit laatste is overigens wel écht nodig. De a la carte restaurants en veel van de buffets zitten weken van te voren al volgeboekt. Dus houd daar rekening mee mocht je wel graag een van de thema restaurant willen bezoeken! Reserveren gaat het makkelijkste via de app.

Wij hebben moeilijke eters en vinden we het daarnaast het geld niet waard om echt uit eten te gaan in het park. Daarom halen wij vaak bij Pizzaria Bella Notte (Disneyland) of Restaurant en Coulisse (Walt Disney Studio’s) een menu voor onszelf en de kinderen. Op die manier eet je voor zo’n €50,- totaal per avond.

Om te beginnen, Disneyland is duur. Daar kunnen we niet omheen. Er zijn verschillende manieren waarop wij geld besparen. Zo nemen we eigen snacks en eten voor tussendoor mee, kopen we Disney kleding en oren buiten het park.

De twee overnachtingen en drie dagen toegang tot het park tijdens de paasdagen kosten ons €1410 euro voor 4 personen. We hadden een vierpersoonskamer in Sequoia Lodge (zonder ontbijt).

Gemiddeld gaven we in het park zo’n €150 euro per dag uit. Dit was inclusief avondeten en twee keer een cadeau voor de kinderen.

Tijdens ons bezoek aan Disneyland Parijs boekten we voor beide meiden de Royal Dream. Dit is een nieuwe service in het Disneyhotel bij de ingang van het park. ⁠
In ongeveer een uur werden de meiden omgetoverd tot ware Disney prinsessen. ⁠ Alleen al de ontvangst in het Disney Hotel was prachtig. Het hotel is na een jarenlange verbouwing eindelijk weer open en elke detail is prachtig. Blijven slapen kost de hoofdprijs maar om op deze manier er toch even van kunnen genieten was ook al geweldig. 

Op de tweede verdieping van het hotel werden we verwacht in de kleedruimte.  Hier hangen alle beschikbare jurken en outfits die Disneyland aanbiedt. Van Belle tot Yasmin en van Anna tot de prins van Belle.  De meiden mochten twee outfits kiezen om te passen. Helaas moest Harper even een teleurstelling verwerken want de jurk van Doornroosje was uitverkocht. Beloof dus niet een bepaalde jurk ;). Gelukkig draaide ze snel bij en gingen beide meiden voor de jurk van Rapunzel en die van Assepoester. Het oordeel kwam al snel. De jurk van Rapunzel kriebelden teveel dus Assepoester was de winnaar!

Een echte prinses

Nu al stralend stapte ze de paskamer uit en maakte de keuze uit een van de accessoires. Het werd een kroontje om de prinses vibe helemaal compleet te maken. Via een speciale gang kwamen ze vervolgens terecht bij haar & make-up. De meiden mochten zelf weten hoe ze hun haar graag wilden en natuurlijk mochten de nodige glitters niet ontbreken. ⁠Toen was het moment daar. Met een magische toverstaf vol glitters werden ze officieel omgetoverd⁠. “ BIBIDIBABIDIBOOOOO “ ⁠De fotograaf stond klaar en maakte de mooiste plaatjes waaruit ze ieder hun favoriet mochten kiezen voor mee naar huis.

De kosten voor deze service verschillen, het pakket wat wij hadden was €190,- per kind. Ja, dat is een hoop geld. Maar wij hebben zitten rekenen en als je alles los trekt, betaal je voor de ervaring zelf eigenlijk maar weinig extra. Het rekensommetje (dit zijn ongeveer de prijzen van de artikelen los verkrijgbaar in het park):

De jurk €80,-
De kroon €30,-
Schminck €18,-
Foto €15,-

De komende week delen we een hoop Disney content op ons account @vandaagnietthuis. Zo komt er nog een mega tip over hoe je gratis premium kaartjes kan krijgen voor de theatershows en delen we een must have accessoire van slechts €3,-! 

Hier vind je onze post met tips van afgelopen zomer. 

Liefs,
Maaike

Deze post is NIET gesponsord.  Alles benoemd in deze post is door onszelf betaald en geboekt. 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP