Rondhangen in de speeltuin is niet perse de favoriete bezigheid van iedere ouder. Maar onze koters willen vaak niks liever! Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de leukste speeltuinen waar je in ieder geval ook terecht kunt voor een goede bak koffie. Om het leed wat te verzachten 😉

9x speeltuinen met goede koffie

Rondhangen in de speeltuin is niet perse de favoriete bezigheid van iedere ouder. Maar onze koters willen vaak niks liever! Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de leukste speeltuinen waar je in ieder geval ook terecht kunt voor een goede bak koffie. Om het leed wat te verzachten 😉

Heidezicht - Bussum

De naam zegt het al, Heidezicht bevindt zich in een hoekje van de Bussemerheide. Met je koffie to go in je hand kan je letterlijk alle kanten op. Ga je wandelen in het bos, ren je de hei over of ga je los in de enorme, afgesloten speeltuin. Dus je hebt als ouder echt even je handen vrij. Deze speeltuin is voor zowel klein als wat oudere kinderen. Aangrenzend aan de speeltuin zit ook nog een hertenkamp! 

Een speeltuin voor wildebrassen. Verwacht geen standaard speeltoestellen maar wel een palletdoolhof en tunnels om door heen te klauteren. Je neemt gegarandeerd een kind vol modder mee naar huis dus gooi een setje extra kleding in de auto! Naast spelen kan er bij de Fruittuin van West ook geknuffeld worden met varkens en in het juiste seizoen mag je je eigen fruit plukken

Groter, groter, grootst. Dit is misschien wel de grootste speeltuin uit dit lijstje. Een enorme houten speeltuin met gedeeltes voor jong en oud. Unieke speeltoestellen en een waterplaats maken het helemaal af. Naast de speeltuin is ook nog een bostoren en in de zomer kan je met bootjes het water op. Koffie haal je bij Anafora, vanaf het terras kijk je zo de speeltuin in!

Walhalla - Harderwijk

Aan het stadsstrandje van Harderwijk zit de strandtent Walhalla. Op de heuvel waar dit paviljoen tegenaan is gezet bevindt zich een speciale houten speeltuin. Bij bij mooi weer is het strand natuurlijk the place to play.

Midden in natuurgebied de Maashorst ligt Camping HartjeGroen. De Boshut is voor iedereen toegankelijk voor fijne to go opties of op meer te ploffen na onderstaande wandeling. Naast de Blokhut loop je namelijk zo het Docus de Daspad op. Langs een verhard pad van ongeveer 1,5 km vind je grappige speeltoestellen, echt een van de leukste avonturenpaden die wij met onze kids hebben gelopen!

Knus - Delft

“Knus is knus, omdat knus knus is”. Dat staat groot op het pand. Daar is eigenlijk ook alles mee gezegd ,want ze met deze tekst de spijker op zijn kop. Verstopt in het Delftse Hout met geweldig uitzicht over het water. Spelen kan in de zomer op of in het water. Liever vaste grond onder je voeten? Dan kun je prachtig wandelen in de omgeving en de kleintjes neem je mee in een van de stoere jungle karren.

Een echte familieplek midden-in een woonwijk. Geen natuur, maar wel een hele leuke speeltuin. Ben je op zoek naar een echt Gooi’s tafereel, dan is dit je kans!

De tuin van de Smid ligt midden in het Cronesteynpark aan de rand van Leiden, omringt door een soort van sprookjesbos (geweldig om te wandelen). De smid heeft een tuin vol met de liefste dieren waaronder drie lieve varkens, katten, ezels en geiten. Ernaast ligt een enorme natuurspeeltuin dus je bent hier zo een dag zoet. Kopje koffie erbij en ieder mens is hier gelukkig.

De kids zijn uren zoet bij Soesterdal met de kabelbaan, graafmachines of ander speeltoestel. Deze speeltuin is namelijk onwijs groot!  Zijn ze daar nog te klein voor? Dan kijken ze hun ogen uit naar de overkomende vliegtuigen, want dit pareltje ligt namelijk naast het vliegveld!

ONZE NIEUWSTE PARELTJES
Hotel Nobel Kerksuites
Ballum - Ameland
Op Ameland kun je slapen in een oud kerkje! Inclusief bubbelbad, grote bedden en de lekkerste nobeltjes.
Liefs Lies
Breskens
Een roze hotspot aan de haven van Breskens. Met de lekkerste ontbijtjes en mooiste koffies!
Logement Groede
Groede
Een leuk appartement in het film-setting-achtige Groede. Met het Zeeuwse strand op slecht paar minuten afstand!
Berghotel Vue
Berg en Terblijt
Misschien wel het mooiste (verwarmde) speeltuin terras van Zuid-Limburg

BOEKENNIEUWS

Op ons succesvolle Instagram-account verzamelen wij de leukste plekken, kriskras door Nederland. Nu zijn de meer dan 175 allermooiste tips verzameld in een boek. Plekken waar zowel de kinderen als volwassenen blij van worden. Zij vermaken zich, terwijl jij geniet van je koffie in de zon. Naast horeca vind je in het boek verrassende (buiten)activiteiten. Loop samen over een blotevoetenpad, pluk een bloemenboeket of knuffel met een alpaca. Een boek voor de momenten waarop jij denkt: vandaag ben ik niet thuis.

Gaan jullie mee?

Wij ontdekten Alkmaar
Wij ontdekten Prachtstad Alkmaar Stad van de kaasmarkt! Dat is het eerste wat in ons opkomt als wij denken aan Alkmaar. Maar dat Alkmaar
Een meidenweekend bij Buitengoed de Bollen
Een weekend alleen op pad met de meiden bij Buitengoed de Bollen.  Samen genieten in tiny house de Stille Ackers.         
Niet Thuis - Cafe du Midi
Dit is Midden – Delfland!
Een veenweidegebied tussen de steden Delft, Rotterdam en Den Haag: Midden Delfland. Wij ontdekte voor jullie de leukste hotspots!           
Niet Thuis - Slapen bij Hein Chaam
Op avontuur en slapen bij Hein
Een prachtige omgebouwde woonschuur in het groene Brabantse Chaam. Kasten vol speelgoed en genoeg leuks in de omgeving! Wij reden die kant op en

GA JE MET ONS MEE?

Altijd druk, met een baan, het huishouden of de kinderen. Soms is ontsnappen aan deze drukte zo ontzettend fijn. Even tot rust komen bij een pareltje in de natuur met goede koffie of een lekker bed. En of je nou het hele gezin meesleept of liever helemaal alleen op pad gaan, we’ve got your back.

Wij vinden voor jou de pareltjes. In de natuur, kleine steden, vaak kidsproof en altijd uniek. Voor de momenten dat jij denkt “Vandaag ben ik NIET THUIS!”

Liefs,
Romi & Maaike

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

Onze ultime tips voor een dag weg in nederland

Een boek voor de momenten waarop jij denkt:
vandaag ben ik niet thuis.