Rondhangen in de speeltuin is niet perse de favoriete bezigheid van iedere ouder. Maar onze koters willen vaak niks liever! Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de leukste speeltuinen waar je in ieder geval ook terecht kunt voor een goede bak koffie. Om het leed wat te verzachten 😉

9x speeltuinen met goede koffie

Rondhangen in de speeltuin is niet perse de favoriete bezigheid van iedere ouder. Maar onze koters willen vaak niks liever! Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de leukste speeltuinen waar je in ieder geval ook terecht kunt voor een goede bak koffie. Om het leed wat te verzachten 😉

Heidezicht - Bussum

De naam zegt het al, Heidezicht bevindt zich in een hoekje van de Bussemerheide. Met je koffie to go in je hand kan je letterlijk alle kanten op. Ga je wandelen in het bos, ren je de hei over of ga je los in de enorme, afgesloten speeltuin. Dus je hebt als ouder echt even je handen vrij. Deze speeltuin is voor zowel klein als wat oudere kinderen. Aangrenzend aan de speeltuin zit ook nog een hertenkamp! 

Een speeltuin voor wildebrassen. Verwacht geen standaard speeltoestellen maar wel een palletdoolhof en tunnels om door heen te klauteren. Je neemt gegarandeerd een kind vol modder mee naar huis dus gooi een setje extra kleding in de auto! Naast spelen kan er bij de Fruittuin van West ook geknuffeld worden met varkens en in het juiste seizoen mag je je eigen fruit plukken

Groter, groter, grootst. Dit is misschien wel de grootste speeltuin uit dit lijstje. Een enorme houten speeltuin met gedeeltes voor jong en oud. Unieke speeltoestellen en een waterplaats maken het helemaal af. Naast de speeltuin is ook nog een bostoren en in de zomer kan je met bootjes het water op. Koffie haal je bij Anafora, vanaf het terras kijk je zo de speeltuin in!

Walhalla - Harderwijk

Aan het stadsstrandje van Harderwijk zit de strandtent Walhalla. Op de heuvel waar dit paviljoen tegenaan is gezet bevindt zich een speciale houten speeltuin. Bij bij mooi weer is het strand natuurlijk the place to play.

Midden in natuurgebied de Maashorst ligt Camping HartjeGroen. De Boshut is voor iedereen toegankelijk voor fijne to go opties of op meer te ploffen na onderstaande wandeling. Naast de Blokhut loop je namelijk zo het Docus de Daspad op. Langs een verhard pad van ongeveer 1,5 km vind je grappige speeltoestellen, echt een van de leukste avonturenpaden die wij met onze kids hebben gelopen!

Knus - Delft

“Knus is knus, omdat knus knus is”. Dat staat groot op het pand. Daar is eigenlijk ook alles mee gezegd ,want ze met deze tekst de spijker op zijn kop. Verstopt in het Delftse Hout met geweldig uitzicht over het water. Spelen kan in de zomer op of in het water. Liever vaste grond onder je voeten? Dan kun je prachtig wandelen in de omgeving en de kleintjes neem je mee in een van de stoere jungle karren.

Een echte familieplek midden-in een woonwijk. Geen natuur, maar wel een hele leuke speeltuin. Ben je op zoek naar een echt Gooi’s tafereel, dan is dit je kans!

De tuin van de Smid ligt midden in het Cronesteynpark aan de rand van Leiden, omringt door een soort van sprookjesbos (geweldig om te wandelen). De smid heeft een tuin vol met de liefste dieren waaronder drie lieve varkens, katten, ezels en geiten. Ernaast ligt een enorme natuurspeeltuin dus je bent hier zo een dag zoet. Kopje koffie erbij en ieder mens is hier gelukkig.

De kids zijn uren zoet bij Soesterdal met de kabelbaan, graafmachines of ander speeltoestel. Deze speeltuin is namelijk onwijs groot!  Zijn ze daar nog te klein voor? Dan kijken ze hun ogen uit naar de overkomende vliegtuigen, want dit pareltje ligt namelijk naast het vliegveld!

ONZE NIEUWSTE PARELTJES
Savor & Nosh
Rotterdam
Instagram-proof en splinternieuw, dat is deze nieuwe hotspot middenin het centrum van Rotterdam.
Kula
Rotterdam
Een ontmoetingsplaats, yoga-school en relaxt café in de Coolhaven
Gemaal Oude Rijn
Pannerden
Een heerlijk twee persoons huisje, in een prachtige groene omgeving, perfect om samen te lummelen!
Prut
Arnhem
Kleurrijke specialty koffiebar met een retro tintje. Waar het eten minstens net zo lekker smaakt als de koffie!
mockup_twee

BOEKENNIEUWS – NA SUCCES  ‘VANDAAG NIET THUIS’ IS DAAR NU ‘VANDAAG & MORGEN NIET THUIS’

Hij is groen, telt 232 pagina’s (nog dikker dan de eerste!) en bevat bevat veertig accommodaties in Nederland en België + 185 tips in de buurt. Tjokvol, dus pak je tassen én die van de kinderen want met dit boek heb je genoeg te doen in Nederland en..België! 
⁠

Wij nemen jullie mee naar een boomhut in het groen, slapen in een XL vogelhuisje, waaien uit op een Waddeneiland en genieten van het bos én de stad. Bij alle accomodaties horen natuurlijk bijzondere tips in de buurt, van speeltuin tot het perfecte adres voor lekkere koffie. En omdat we naast family-time ook geloven in me-time, staan er ook aan aantal hoofdstukken in voor met je grote liefde, een vriendin/vriend of lekker in je uppie. Met ons nieuwste boek ben je veertig keer vandaag én morgen niet thuis! Gaan jullie mee?⁠

Disneyland Parijs, onze tips!
De ultieme verzameling aan tips voor een magische trip naar Disneyland Parijs. Met hierin meegenomen de kosten, favorieten attracties en meer!      
Lekker lummelen in Gelderland
Romi & Jaap gingen richting Gelderland, voor een ontspannen en lekker weekendje lummelen in een fijn huisje & Arnhem.
Op citytrip naar Rotterdam!
Twee dagen zonder kids van de ene leuke plek naar de andere leuke plek. Met ‘d Ouwe Moer als uitvalbasis. Kijk je mee?
Slapen op landgoed Mariënwaerdt
Meestal bezoeken we Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd voor een dag buitenshuis, maar vandaag nemen we onze koffer mee. Ga je mee?       

GA JE MET ONS MEE?

Altijd druk, met een baan, het huishouden of de kinderen. Soms is ontsnappen aan deze drukte zo ontzettend fijn. Even tot rust komen bij een pareltje in de natuur met goede koffie of een lekker bed. En of je nou het hele gezin meesleept of liever helemaal alleen op pad gaan, we’ve got your back.

Wij vinden voor jou de pareltjes. In de natuur, kleine steden, vaak familyproof en altijd uniek. Voor de momenten dat jij denkt “Vandaag ben ik NIET THUIS!”

Liefs,
Romi & Maaike

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP