Rondhangen in de speeltuin is niet perse de favoriete bezigheid van iedere ouder. Maar onze koters willen vaak niks liever! Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de leukste speeltuinen waar je in ieder geval ook terecht kunt voor een goede bak koffie. Om het leed wat te verzachten 😉

9x speeltuinen met goede koffie

Rondhangen in de speeltuin is niet perse de favoriete bezigheid van iedere ouder. Maar onze koters willen vaak niks liever! Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de leukste speeltuinen waar je in ieder geval ook terecht kunt voor een goede bak koffie. Om het leed wat te verzachten 😉

Heidezicht - Bussum

De naam zegt het al, Heidezicht bevindt zich in een hoekje van de Bussemerheide. Met je koffie to go in je hand kan je letterlijk alle kanten op. Ga je wandelen in het bos, ren je de hei over of ga je los in de enorme, afgesloten speeltuin. Dus je hebt als ouder echt even je handen vrij. Deze speeltuin is voor zowel klein als wat oudere kinderen. Aangrenzend aan de speeltuin zit ook nog een hertenkamp! 

Een speeltuin voor wildebrassen. Verwacht geen standaard speeltoestellen maar wel een palletdoolhof en tunnels om door heen te klauteren. Je neemt gegarandeerd een kind vol modder mee naar huis dus gooi een setje extra kleding in de auto! Naast spelen kan er bij de Fruittuin van West ook geknuffeld worden met varkens en in het juiste seizoen mag je je eigen fruit plukken

Groter, groter, grootst. Dit is misschien wel de grootste speeltuin uit dit lijstje. Een enorme houten speeltuin met gedeeltes voor jong en oud. Unieke speeltoestellen en een waterplaats maken het helemaal af. Naast de speeltuin is ook nog een bostoren en in de zomer kan je met bootjes het water op. Koffie haal je bij Anafora, vanaf het terras kijk je zo de speeltuin in!

Walhalla - Harderwijk

Aan het stadsstrandje van Harderwijk zit de strandtent Walhalla. Op de heuvel waar dit paviljoen tegenaan is gezet bevindt zich een speciale houten speeltuin. Bij bij mooi weer is het strand natuurlijk the place to play.

Midden in natuurgebied de Maashorst ligt Camping HartjeGroen. De Boshut is voor iedereen toegankelijk voor fijne to go opties of op meer te ploffen na onderstaande wandeling. Naast de Blokhut loop je namelijk zo het Docus de Daspad op. Langs een verhard pad van ongeveer 1,5 km vind je grappige speeltoestellen, echt een van de leukste avonturenpaden die wij met onze kids hebben gelopen!

Knus - Delft

“Knus is knus, omdat knus knus is”. Dat staat groot op het pand. Daar is eigenlijk ook alles mee gezegd ,want ze met deze tekst de spijker op zijn kop. Verstopt in het Delftse Hout met geweldig uitzicht over het water. Spelen kan in de zomer op of in het water. Liever vaste grond onder je voeten? Dan kun je prachtig wandelen in de omgeving en de kleintjes neem je mee in een van de stoere jungle karren.

Een echte familieplek midden-in een woonwijk. Geen natuur, maar wel een hele leuke speeltuin. Ben je op zoek naar een echt Gooi’s tafereel, dan is dit je kans!

De tuin van de Smid ligt midden in het Cronesteynpark aan de rand van Leiden, omringt door een soort van sprookjesbos (geweldig om te wandelen). De smid heeft een tuin vol met de liefste dieren waaronder drie lieve varkens, katten, ezels en geiten. Ernaast ligt een enorme natuurspeeltuin dus je bent hier zo een dag zoet. Kopje koffie erbij en ieder mens is hier gelukkig.

De kids zijn uren zoet bij Soesterdal met de kabelbaan, graafmachines of ander speeltoestel. Deze speeltuin is namelijk onwijs groot!  Zijn ze daar nog te klein voor? Dan kijken ze hun ogen uit naar de overkomende vliegtuigen, want dit pareltje ligt namelijk naast het vliegveld!

ONZE NIEUWSTE PARELTJES
Niet Thuis - de Klaproos

De Klaproos

Diepenveen

#wandelen

#speeltuin

#natuur

#dieren

#eten

Treelodge

Retie

#wandelen

#natuur

Niet Thuis - de Carolinahoeve

De Carolinahoeve

De Steeg

#wandelen

#speeltuin

#natuur

#dieren

#eten

Niet Thuis - Bloem op Taart

Bloem op de Taart

Zutphen

#wandelen

#eten

GA JE MET ONS MEE?

Altijd druk, met een baan, het huishouden of de kinderen. Soms is ontsnappen aan deze drukte zo ontzettend fijn. Even tot rust komen bij een pareltje in de natuur met goede koffie of een lekker bed. En of je nou het hele gezin meesleept of liever helemaal alleen op pad gaan, we’ve got your back.

Wij vinden voor jou de pareltjes. In de natuur, vaak kidsproof en altijd uniek. Voor de momenten dat jij denkt “Vandaag ben ik NIET THUIS!”

Liefs,
Romi & Maaike

DOWNLOAD NU ONZE BINGOKAART

De lente komt er aan…tijd om extra naar buiten te gaan. Maar als moeder weten we hoe lastig het soms is om je kids te motiveren tot een stevige wandeling. Daar hebben we wat op bedacht! 

Kies een van onze favoriete hotspots in de natuur. Download onze bingokaart en ga samen (in de natuur) opzoek.

Wie heeft er het eerste alles gevonden?

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.