Meestal bezoeken we Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd voor een dag buitenshuis, maar vandaag nemen we onze koffer mee. Ga je mee? 

 

 

 

 

 

Slapen op een eeuwenoud landgoed

Meestal bezoeken we Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd voor een gezellig dagje buitenshuis, maar vandaag nemen we onze koffer mee. We blijven twee nachtjes logeren. Ga je mee?

Het genieten begint al op de oprijlaan. Het is alsof je een andere wereld binnenrijdt. De takken van de bomen aan beide kanten van de weg raken elkaar aan en hierdoor ontstaat er een soort, groene tunnel. Tijdens de zomermaanden is het landgoed natuurlijk op zijn groenst, maar de natuur van het landgoed is altijd prachtig. Ook in de herfst als de bomen oranje kleuren of in de winter als de grond wit ziet van de vorst. Op het landgoed zijn drie verschillende slaapmogelijkheden en bij alle drie zit je midden in de natuur!

Inchecken

De sleutel halen wij op bij de Landgoedwinkel. Vergeet je portemonnee niet als je hier naar binnen gaat. Wij zijn fan van alles uit de bakkerij/ kaasafdeling en lopen hier nooit met lege handen weg. Bij de sleutel krijgen we een boodschappentas met melk, appeltaart, vers brood, stuk kaas, koffie en landgoed jam. Kortom alles om morgenvroeg een lekker ontbijt op tafel te toveren. We stappen terug in de auto en gaan op zoek naar ons huis. En route passeren de Notenlaan, een van de mooiste plekjes van het landgoed. Hier wordt ieder jaar de walnoten geraapt, waarmee de bakker zijn heerlijke en beroemde notenkoek bakt. Dan zien we het witte vakantiehuis. 

Het huis is de voormalige jachtopzienerswoning. Het ligt centraal op het landgoed, zodat de jachtopzieners vroeger goed toezicht konden houden. Vanuit de woning heb je prachtig vrij uitzicht.

Het vakantiehuis waar wij logeren heet ‘Buitenleven‘ en daar is niets aan gelogen. Met dit uitzicht wil je alleen maar buiten leven. Op het buitenterras staat een grote eettafel, waar je ‘s ochtends de eerste zonnestralen op je huid kunt voelen. Als je geluk hebt spot je herten in je achtertuin. Binnen, in het woongedeelte, bevinden zich twee lekkere banken en een grote leefkeuken. De kasten zijn gevuld met servies en er is een informatiemap over het landgoed. Good to know: er is ook een twee persoonsslaapkamer op de begane grond. Het interieur is een combi van modern en vintage en dat past helemaal bij de sfeer van het landgoed. Rosa is helemaal fan van het verhoogde zithoekje en zit hier uren te kleuren. Mariënwaerdt heeft namelijk grappige, kleine kleurboekjes die fanatiek worden ingekleurd. 

Op de bovenverdieping vind je nog drie slaapkamers. In totaal kun je hier met acht personen slapen. Met Rosa doen we iene miene mutte over wie in welke slaapkamer mag slapen. We genieten trouwens allemaal enorm van het lekkere bad in de badkamer. Heel fijn om na een dag buitenspelen/leven even de zon van je huid te spoelen. 

What to do & eat

Wij hadden geen zin om te koken dus schoven we gezellig aan bij de Stapelbakker. Bij dit restaurant kun je de lekkerste pannenkoeken eten.  Ook bieden ze een High Beer (biertjes en borrelhapjes) of picknickmanden aan. Nog een pluspunt: ze gaan ‘s ochtends vroeg al open, hebben een grote kinderhoek en buiten een trampoline en schommels. Perfect om neer te ploffen voor je eerste bak koffie. Ieder seizoen kun je hier ook een gratis natuur bingovel halen. Buiten kun je dan samen op zoek naar hommels, bloemen, slakken etc. Ook blijft het zalig om een rondje over het landgoed te fietsen of te wandelen. Met ruim 1000 hectare hoef je je hier nooit te vervelen!

Wil jij ook een keer op het landgoed slapen? Neem dan een kijkje op hun website. De zomermaanden zitten behoorlijk vol, maar in het najaar is er nog voldoende plek! 

* Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023