Op uitnodiging sliepen en aten wij een nachtje onder de sterren bij Erfgoed Bossem in het prachtige Twente.


Slapen en eten onder de sterren

Lattrop bij Denekamp in het Noordoosten van Twente, is een van de donkerste pekken van Nederland. Het is geen toeval dat Erfgoed Bossem hier 12 sterrenkubus huisjes heeft geplaatst. Erfgoed Bossum is een Saksische boerderij, die al sinds 1272 bestaat en al vijf generaties door de familie Rerink wordt beheerd. Wij werden uitgenodigd om te komen slapen en culinair te genieten. Dus we pakte onze koffers, op naar de sterren!

Het huisje

De sterrenkubus is een houten huisje geschikt voor 2 personen. Het kleine bankje in de woonkamer, is eventueel om te bouwen tot een bed van 130 x 200. Hier zouden eventueel twee kleine kinderen kunnen slapen. In het huisje vind je een keukentje, met twee kookpitten en een oventje. Er is een prima badkamer met toilet en ondanks dat het huisje klein is, kun je er gemakkelijk je kont keren. Boven is er een riant bed, met in het dak een grote transparante koepel. Mocht je, net zoals ik, pech hebben door een hele bewolkte nacht geniet dan van de verlichte sterren op het plafond. De ervaring is hoe dan ook uniek. Elke kubus heeft een sterrenkijker en literatuur over sterren. Wil je meer weten over de sterren dan kun je bij de buren van Cosmos, op slecht 5 minuten rijden alles te weten komen over het sterrenstelsel.

Het eten

Puur eten van de Twentse grond. Dat is het principe van Erfgoed Bossem. Ze gaan mij laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is. ’s Avonds schuif ik aan voor een drie gangen diner met rundvlees van hun eigen erf.  Ik vind het een gek idee dat de rosbief die op mijn bord ligt, hier als kalfje is geboren. Maar ook de rabarber in het toetje en mijn biertje zijn lokaal. Heerlijke en pure gerechten. Met een goed gevulde buik loop ik terug naar mijn sterrenkubus ‘Venus’. Deze plek vertraagt me. Ik zie een eekhoorntje langs alle sterrenkubussen sjezen. Ik probeer hem bij te houden, niet te doen. De volgende ochtend staat er een goed gevulde ontbijtmand voor mij klaar. Met verse croissantjes, lokale jam, Granola, boerenkaas etc.

Op het erf

Tijd voor een ommetje. Op het erf valt genoeg te beleven. Er zijn natuurlijk koeien en kalfjes. Maar ook kippen, schommels, een trampoline en een mooi veld met zonnebloemen. Er is een wandelroute rondom het erf. Zo krijg je een goede indruk van Erfgoed Bossum en de 180 Oer-Hollandse Brandroden koeien. Eigenaar Dennis kan je trouwens alles over deze mooie beesten, de bio boerderij en de natuur in de omgeving vertellen. Regelmatig organiseren zij activiteiten zoals kindermiddagen en natuurexcursies. Bekijk hiervoor de activiteiten kalender op hun website. 

Zoals altijd gingen wij weer op zoek naar de leukste plekjes in de omgeving. Fijne plekjes in de natuur, soms nog kidsproof ook! 

Niet thuis - t Stekkie

Nabij het natuurgebied Roderveld vind je ’t gezellige stekkie van eigenares Lilian. In de boerenschuur die is omgebouwd tot sfeervolle boerenkeuken kun je terecht voor koffie/thee en wat lekkers. Ik ging voor de traditionele kleikloet’n met een flinke dot slagroom. Achter de boerenschuur tref je de ezels Neeltje en Jans, kippen en geiten aan. Oh en een kleine speeltuin voor de kids! ’t Stekkie heeft geen vaste openingstijden dus van tevoren even bellen is wel handig. 

Niet Thuis - Denneoord

Gevestigd in een blauw en sfeervol pand uit 1921 komen nostalgie en de moderne tijd samen. 

Waan je even in Engeland, met een afternoon tea, scones en een echt Engels interieur. Wil je thuis drinken uit het zelfde servies? Dat kan. In het naastgelegen ’t theewinkeltje koop je de mooiste theeserviezen en andere woonaccessoires. 

Niet Thuis - De Stiftsjuffer

Huisgemaakte taartjes, gerechten met streekproducten, een leuk winkeltje en dat allemaal op een prachtige locatie. De Stiftschuur is een plek met een rijke geschiedenis, er zijn zelfs tekeningen uit 1786. Het Stift is een beschermd dorpsgezicht. Een kleine gemeenschap waar dus nu een prachtige horeca locatie is gevestigd. Wij werden meten verliefd op de parasols!

Wil jij hier ook naartoe (wat we helemaal snappen) gebruik dan tijdens het boeken via hun website de kortingscode ‘vandaag niet thuis’ voor 10% korting op je verblijf + ontbijt! ⁠

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP