Op pad met mijn moeder en Rosa. Met als thuisbasis een van de nieuwe Tiny houses van Noma Veluwe: Fred.

     

Pret bij huisje Fred / Noma Veluwe

Hoe leuk! Dit tripje maak ik samen met mijn moeder en Rosa. Mijn moeder, die veelal in Franse huisjes verblijft, is niet bekend met Nederlandse accommodaties. Met ons drietjes zingend op weg naar het spiksplinternieuwe huisje Fred op de Veluwe. Wij zijn uitgenodigd om als tweede familie dit huisje te komen ervaren. Extra speciaal dus!

Onze Fred

Huisje Fred is een van de 12 tinyhouses van Noma Veluwe op recreatiepark de Veldkamp in Epe. De 12 huisjes zijn in de basis hetzelfde. Twee slaapkamers, geschikt voor 4 of 5 personen. Ongeveer 50m2, stijlvol ingericht en allemaal voorzien van een leuke Scandinavische naam. Wij komen voor Fred en de sleutel halen we af bij de receptie in de Boshut, het net vernieuwde café van het vakantiepark. Alleen de sleutelhanger is al mooi. De naam en het logo van Noma is er ingebrand. We krijgen een klein welkomstpakket en een routekaart mee. Nu op zoek naar het huisje.

Met ons kleine Peugeotje kunnen we recht voor de deur parkeren. Fred voelt voor ons echt als een jongetje. Stoer, maar wel zacht door de hoeveelheid kussentjes, het geweldig krakende beddengoed en de heerlijke badkamer. De ontvangst is super vriendelijk. Op de tafel tref je een heerlijke fles wijn, appelsap, verse aardbeien en handgeschreven kaartje aan.  Spelletjes in overvloed, een goed gevulde speelgoedmand, een tipi tent en een fijne lounge bank. Fred is voor 5 personen. De huisjes van Noma lenen zich óók perfect voor een vriendenweekend. Ieder stel een eigen huisje met unieke sfeer. De een in Fred, de ander bij Hjort en Fika en toch samen op pad of borrelen in de tuin. Je krijgt hier wel een beetje een hebberig gevoel, soort van ‘spaar ze allemaal’. Eigenlijk wil je in elk huisje wel een nachtje doorbrengen. Wij wel in ieder geval.

Extra leuk: Wij werden ’s ochtends verrast met een lekker ontbijt van Jobse & Jobse. Een grote krat vol smakelijke streekproducten wordt bij het huisje bezorgd. Het ziet geweldig uit en het geheel is voorzien van eetbare viooltjes en leenservies. Rosa krijgt een croissantje met roze parasol. Echt een feestje. 

Uitgekeken op de trampoline en zin om de buurt te verkennen? Er is genoeg leuks in de buurt. Wij ontdekten de omgeving en delen hier onze nieuwe favorieten:

Jobse & Jobse - Heerde

Yes van het ontbijt. We gingen niet één, maar twee keer aan. Dat wil wat zeggen! Een rustiek plekje op slechts 10 minuten rijden.  Het is een oud, industrieel pand aan het water. Een heerlijk terras, prima koffie en goddelijke broodjes. Wil je daarna iets bijzonders doen? Bezoek dan de schatzolder van de Eendracht. Rosa voelde zich net even Pippi-Langkous.

Brasserie Floor - Epe

Startpunt voor een van de drie beleef-paden. Wij kochten voor €7,50 een pakketje met verrekijker, loep, boekje en pen. De route is 3 kilometer, de bordjes zijn soms wat lastig te vinden (hangen heel hoog) maar met een verrekijker is dit te doen. Bovendien is het hilarisch om onze peuter hier mee te zien rondlopen. Daarna lekker taart (neem de cheescake, thank us later) bij Brasserie Floor. Voor kids is er een speciaal menu en iedere zondag schijn je er marshmallows te kunnen roosteren!

Pluktuin het Plattenland - Putten

Hiervoor moet je wel een tijdje in de auto zitten, maar dat is het waard. Wauw wat een plek. Een pluktuin, een streekwinkel, speeltuin en brocante in één. Wij plukten hier sla, aten een broodje pluktuin en keken ons ogen uit in het brocante winkeltje. Een locatie waar je echt naartoe moet en je wil er eigenlijk ook niet meer weg.

Een absolute must see: Vlonderpad Landgoed van Tongeren

Bijna in de achtertuin van het park ligt het magische vlonderpad. ln het Noma magazine (leuk!) ,wat in het huisje ligt, staat hoe je er moet komen. Het pad is trouwens prima begaanbaar met een buggy en ook voor kinderen uitdagend. Er waren volop kikkers te horen en rondom het pad kleuren de bloemen langzaam paars! 

Hey en omdat de huisjes net nieuw zijn, zijn ze dus ook net in de verhuur. Er is dus nog plek voor komende zomer! Boek je voor deze maand (juni 2022) dan heb krijg je 15% welkomstkorting! Vul dan code ‘Noma Intro’ tijdens het boeken. 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een barterdeal. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest. 

 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP