Er zijn maar weinig provincies in Nederland waar we nog niet waren geweest, Zeeland was er een. Afgelopen week was het eindelijk zover en gingen we met beide gezinnen die kant op.

Op ontdekkingstocht in Zeeland, onze tips!

Er zijn maar weinig provincies in Nederland waar we nog niet waren geweest, Zeeland was er een. Afgelopen week was het eindelijk zover en gingen we met beide gezinnen die kant op. We hebben een aantal heerlijke dagen gehad en eerlijk? Het smaakt naar meer!  

Hof Driewegen

We logeerden tijdens onze trip bij B&B Hof Driewegen. Ieder gezin had een huisje gehuurd, genaamd Janne en Leuntje. Ze grenzen aan elkaar en zijn perfect voor twee gezinnen. De ene is net een tikkie groter, waardoor je in die ruimte  prima gezamenlijk kunt eten en verblijven. Wil je een momentje rust dan pak je heeft het andere huisje. Perfect.  

Beide huisjes hebben een grote slaapkamer beneden en de overige slaapplekken bevinden zich op de vide. De vide is netjes afgesloten met een hekje, dus ook jonge kinderen kunnen daar prima slapen en voor de kleinste staat er een campingbedje klaar.  

Voor de openslaande deuren is een groot terras waar je kan barbecueën (daar was het helaas nog iets te fris voor) en waar je de hele dag kan genieten van de zon. Onwijs leuk voor de kids, en stiekem ook voor ons, waren de alpaca’s. Ze staan in de wei aangrenzend aan je terras en komen vaak nieuwsgierig kijken. Een enkeling laat zich zelfs verleiden tot een knuffel. De kinderen vermaakten zichzelf urenlang met de schelpjes die op het pad lagen. Echt even ontspannen dus! 

In de omgeving 
Gelukkig hebben we ons ook even los kunnen rukken van de lieve alpaca’s om ook in Zeeland op zoek te gaan naar fijne pareltjes om met jullie te delen. 

O jongens, wat vinden we het jammer dat we niet om de hoek wonen. We waren namelijk nog lang niet uitgekeken bij het Kaslokaal. Je komt binnen via het leuke winkeltje Jungle Books waar je naast boeken (duh) allemaal leuke cadeautjes en interieur items kunt vinden. Vervolgens sta je midden in de kas waar een heerlijke speelplek voor de kinderen is gecreëerd.  
 
Het restaurant zelf zit daarachter verstopt en is een kleine groene oase. Ook hier zit achterin een prachtige kinderhoek, waar de kids zich prima een tijd vermaken terwijl jij geniet van koffie of een heerlijke lunch.  

En de tuin.. Wat hadden we geluk met het weer tijdens ons bezoek. We kunnen ons voorstellen dat het in de zomer nog mooier is. Met speelhuisjes, kippen, een grote schommel en trampoline een waar walhalla voor de kleintjes. Het is  allemaal goed opgezet, zodat de speelplekjes en de tuin een mooi geheel vormen. Volwassenen kunnen daarom in deze tuin onwijs toeven.   
Echt een must go op je trip naar Zeeland.  

Hof Poppedamme
Niet ver van het Kaslokaal bevindt zich Hof Poppendamme. We moeten eerlijk zeggen, we werden bij binnenkomst overweldigd door een  enorme speelruimte, gegil en drukte. Dat overviel ons. Laat je daar niet door afschrikken, loop even door en duik rechts de andere ruimte in. Hier is ook genoeg speelgoed te vinden en het is een stuk rustiger.  
 
Of nog beter, duik de prachtige tuin in. Rondom het pand zijn allemaal speelelementen geplaatst en kan je gedag zeggen tegen de kippen en geiten. Helemaal leuk. Wij moesten trouwens ook hardop lachen van het menu. Ga jij voor het “De-kids-waren-vroeg-wakker ontbijt” of is het meer een “Waarom-heb-ik-ook-alweer-kids” ochtend?

Aan de rand van het centrum van Middelburg zit De Juf verstopt, net om het hoekje van een drukke winkelstraat. Een fijn café waar je soms echt even moet wachten op een plekje, maar dat is de moeite waard! We hebben zelden zo’n snelle en vriendelijke bediening gehad als hier.  

Achter in het hoekje vind je overigens een ouderwetse kar met fijn speelgoed voor de kinderen.  

Zin in meer?
Ons lijstje was nog langer, maar helaas paste niet alles in drie dagen. Wil je toch nog meer plekken waar je (ook met de kids!) naar toe kan? Kijk dan eens bij de volgende op de lijst (let op: sommige zijn gesloten tijdens de wintermaanden) 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP