Op Wylde trip naar Friesland

We rijden door weilanden en zien boerderij naar boerderij. Tot opeens links van ons een bruinrood bord opdoemt. We zijn er! Voorzichtig rijden we de oprit op en lopen wat zoekend het terrein op. Het Wylde Pad is thuiskomen. En dat is letterlijk zo, verwacht dus geen strakke receptie met verveeld personeel wat er al uren zit. Loop gewoon de huiskamer binnen en trek iemand aan zijn mouw. Het terrein is niet groot maar wel ruim opgezet. Overal kun je samen komen met andere gasten en tegelijk heb je een grote eigen veranda met hangmat voor de deur waar je je ook terug kan trekken. Zo kan je jouw verblijf helemaal aanpassen aan waar je op dat moment behoefte hebt. Heerlijk! Wij hebben bijvoorbeeld een aantal uren samen zitten werken in de huiskamer. Wijntje erbij, niks meer aan doen. Daarna schoven we zo aan voor het avondeten (een dagelijks wisselende daghap waar je je voor kunt aanmelden) en rolden daarna door ons bed in.
Accommodatie

De huisjes zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Tijdens ons verblijf zat het “oude” sanitair er nog in maar inmiddels zijn de werkzaamheden voor het nieuwe al begonnen. We zijn heel benieuwd! Op eerste blik ogen de huisjes misschien wat basic maar niks is minder waar. Juist op de dingen die belangrijk zijn is niks bezuinigd. Goede apparatuur in de keuken, goddelijke dikke handdoeken, heerlijk geurende badartikelen en als kers op de taart het bed.  We konden er beiden niet over uit hoe GEWELDIG we hebben geslapen. Knisperende lakens zoals in een hotel en een perfect liggend matras.

De keuken is klein maar fijn. We hebben er zelf weinig gebruik van gemaakt (te lui en het eten in de woonkamer was gewoon te lekker om over te slaan) maar als je wilt kan je hier dus ook prima zelf koken! Geen gesjouw trouwens met suiker, olie of koffie. De basics zijn gewoon aanwezig.

Een dag voor onze aankomst werden we gebeld met de vraag of we gebruik wilden maken van een gratis upgrade. Hottub anyone? Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Wat een leuke verassing. Maaike kon eindelijk al haar opgedane Expeditie Robinson skills in de praktijk brengen en met succes. ‘s Avonds zaten we in een heerlijk warm bad, kijkend naar de volle maand. Een avond met een gouden randje!

Wat het Wylde pad uniek maakt is de connectie met elkaar. Elke avond een daghap die uitmondt in een gezellige avond. Livemuziek, filmmiddagen of discobingo er wordt telkens wat leuks georganiseerd. Doordat de groep gasten op het park relatief klein is leg je makkelijk contact met elkaar en krijg je echt een soort van “samen” gevoel.

En dan hebben we natuurlijk de kids nog. Die kan je met een gerust hart loslaten en hun gang laten gaan. Er is een grote speeltuin en rondom de omheinde pingo is van alles te ontdekken. In de huisjes zelf staat een speelgoedkist dus ook als het weer wat minder is kunnen ze zich prima vermaken.

In de omgeving
Zin om even voorbij de grenzen van het Wylde pad te gaan en Friesland verder te ontdekken? Er is genoeg leuks in de buurt! Tijdens onze trip hebben we een leuke locaties voor jullie opgezocht. Natuurlijk wel Niet.Thuis proof dus de grote omliggende steden hebben we even links laten liggen.

Interieur bij Sparjebird

Eerst even lekker ravotten in het speelbos en daarna genieten van een goede kop koffie? Dat kan bij Sparjebird! Een echte gezellig houten blokhut waar je zeer gastvrij en warm wordt ontvangen. Enne is het rotweer? Ze hebben echt een geweldige speelhoek en heerlijke openhaard.

De enorme stijgers en het aparte kinderstrand maken dit echt een zomer hotspot voor families. Wij vonden het nu vooral heerlijk om even uit te waaien. Het uitzicht op de Friese meren deed ons goed!

Interieur picknickers

Een relaxte foodbar, met kas (vinden wij altijd extra leuk!) en uitzicht op het Sneekermeer. Ze hebben trouwens ook een geweldige blauwe hottub staan die je kunt reserveren. Voor de zomerdagen hebben ze een mega groot terras en kun je natuurlijk, de naam zegt het al: een picknick mand afhalen.

Ook leuk
Ons lijstje was nog langer, maar helaas paste niet alles in drie dagen. Wil je toch nog meer plekken waar je (ook met de kids!) naar toe kan? Kijk dan eens bij de volgende op de lijst (let op: sommige zijn gesloten tijdens de wintermaanden)

We hebben echt genoten van onze drie dagen op Het Wylde pad. Hopelijk gaan we van de zomer nog eens terug, dit keer MET kids.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023