Op pad in het Land van de Peel

Wat is het toch wonderlijk als je erachter komt dat je hele delen van Nederland nog nooit hebt bezocht. Dat bleek zo te zijn met de gemeentes van Het Land van de Peel. Een prachtig gebied in Brabant. Voor Maaike en haar gezin onbekend gebied, tijd om daar verandering in te brengen met een bezoek aan drie must visit hotspots in de omgeving!

Speciaal voor de kids - Het Peelpaspoort

Om onze ontdekking door de Peel voor de kinderen nog leuker te maken is er het speciale Peelpaspoort. Bij verschillende deelnemende locaties krijgen ze deze gratis! Net zoals in een ‘echt’ paspoort kunnen ze bij elke locatie stempels halen en soms wacht er zelfs een extra verrassing. Verder zitten er opdrachten en leuke spelletjes in en zaten de meiden heerlijk te kleuren terwijl wij de dag starten met een kop koffie 

Toon Kortoomspark - Blotevoetenpad

Wij beginnen onze ontdekkingstocht bij het Toon Kortoomspark.  Hier halen we als eerste het Peelpaspoort op en natuurlijk de eerste stempel! Die is in ieder geval in the pocket.  Het park heeft een restaurant, proeverij en vele activiteiten waaronder een groot blotevoetenpad. 

Het pad zelf heeft twee routes, de ene voor de iets minder stoere avonturiers en een voor de echte “doe de modder maar tot mijn knieën” diehards. Zo kan je dus ook prima met de kinderwagen mee!  Wij doen een dik uur over de route met Harper voorop die enthousiast alle uitdagingen aangaat. 
Aan het einde van het pad spoelen we onze voeten weer schoon en kiezen we een tafeltje op het ruime terras van het restaurant. De meiden hebben nog energie over dus die duiken gelijk de speeltuin in terwijl wij even bijkomen met een kop koffie. 

>>  Griendtsveenseweg 80 – Deurne

Lunchen bij KOKS

Op avontuur gaan maakt hongerig. Nadat alle modder van onze voeten is gespoeld springen we dus snel in de auto richting KOKS.  KOKS is mega kidsproof met een heerlijke speeltuin en binnen een mooi ingerichte speelruimte.  Wij genoten van de lunchproeverij (aanrader, er is zelfs een kidsvariant!) terwijl de meiden tussen hun happen door alles ontdekten. 

>> Koksedijk 25 – Gemert

Boerenbondmuseum

Op nog geen twee minuten rijden van KOKS vinden we onze laatste Peelpaspoort bestemming, het Boerenbondmuseum. Hier duik je letterlijk even terug in de tijd en ervaar je hoe het boerenleven er toen aan toe ging. Van een schooltje tot bakkerij en ouderwetse kruidenier tot een kinderboerderij.  Harper rende gelijk het terrein over met haar fotospeurtocht om alles te gaan ontdekken. Over het gehele terrein is er van alles te doen voor de kinderen. De speeltuin vonden ze geweldig en ook de oudhollandse spelletjes vonden gretig aftrek. 

Jools vond het vooral leuk om alles te beleven en heerlijk vrij rond te rennen. Het was tegelijk mooi om te zien hoe Harper echt dook in de geschiedenis en doormiddel van de speurtocht telkens verwonderd was over hetgeen ze zag. Een middag was eigenlijk te kort!

>> Pandelaar 106 – Gemert

Nog meer Land van de Peel

In een dag is het natuurlijk onmogelijk om het gehele Peelpaspoort te doorlopen. We gaan dus zeker nog een keertje terug! Want er is nog zo veel meer te ontdekken in de omgeving. Deze staan nog op ons lijstje: 

  • Museum Klok & Peel
    Het leukste uitje van Brabant volgens de ANWB. Hier ontdek je alles over het ontstaan van de Peel.
    >> Ostaderstraat 23 – Asten
  • Herberghe de Coeckepanne
    Voor de lekkerste pannekoeken uit de omgeving! 
    >> Van Dongenstraat 1, Lierop

*Dit is een betaalde samenwerking met het Land van de Peel. De locaties zijn door ons uitgekozen en uitvoerig getest! 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023