Een prachtige omgebouwde woonschuur in het groene Brabantse Chaam. Kasten vol speelgoed en genoeg leuks in de omgeving! Wij reden die kant op en gingen op avontuur. 

Op avontuur en Slapen bij Hein

Wij hadden Slapen bij Hein al in ons vizier, voordat het überhaupt al in de verhuur was. We volgden de verbouwing en vroegen of we een keertje mochten komen logeren. We spraken af in de nazomer, wanneer Chaam lekker groen zou zijn en Hein op zijn allermooist. Afgelopen week was het zover. We stapten weer in onze bus, voor een koffievakantie (zo noemt 3 jarige Rosa onze tripjes) in Chaam. Op avontuur, eten, spelen en slapen bij Hein. 

Wie is Hein eigenlijk?

De accommodatie wordt gerund door Willem en Carolien, beide geboren in het Brabantse Chaam en nooit gedacht hier weer terug te keren. Hein was de opa van eigenaar Willem. Hij bouwde de woning met de koeienstal rond 1930. Willem en Carolien zijn de derde generatie die hier nu wonen. Begin 2019 startten zij met de verbouwingen van het woonhuis en ging de voormalige schuur plat. De schuur kreeg een nieuwe functie en zo ontstond Slapen bij Hein. Willem en Carolien wonen met hun (schoon)ouders, twee kinderen en hond Dexter achter de schuur. Het is werkelijk een paradijs. Alles is zo mooi afgewerkt en de omgeving is geweldig. 

Het huis

Met zijn 65m2 is Hein geschikt voor 4 personen. Het huis heeft een open living / woonkeuken met een grote slaapvide boven de woonkamer. De andere slaapkamer is gewoon op de begane vloer, met een badkamer incl. grote regendouche ernaast. Voor kids is een kinderstoel (yes een stokke net als thuis!) plus een babybedje op aanvraag beschikbaar. De kasten zitten vol speelgoed, voor zowel binnen als buiten.

 De openheid van het huis is geweldig, maar wij liepen na 19uur wel een beetje op ons tenen, omdat we kleine Rosa niet wakker wilden maken. Op zich ook wel lekker, hierdoor zijn we beide avonden lekker vroeg naar bed gegaan. Vanuit zowel de slaapkamer als de keuken heb je openslaande deuren naar de tuin. In de tuin kun je op avontuur met de avonturenbox. Hierin vind je een verrekijker, loep, boekjes over vogels etc. Rosa vond het geweldig. Voor €15,- brengt Carolien je ’s ochtends een ontbijtplank waar je ‘u’ tegen zegt. Met verse broodjes, eitje, yoghurt en Granola. Om nog maar te zwijgen over het lekkere ruikende beddengoed, heerlijke handdoeken en het douchespul. Zo fijn allemaal!

Chaam en de zuiderburen

Wij kennen Brabant goed, maar dit gedeelte eigenlijk totaal niet. Het ligt dicht bij onze zuiderburen en het heeft ons echt positief verrast. Slapen bij Hein wordt omringd door mooie bossen en heide. Er zijn veelonverharde wegen, je kunt er geweldig wandelen en fietsen. In het huisje hebben Carolien en Willem een grote map vol met tips van de omgeving. Wij gingen uiteraard ook op pad. Op zoek naar Niet Thuis Proof plekjes. Dus leuk voor kids en voor ouders.

Niet Thuis - Lage Mierde

Soms kom je op een plek waarbij het veel leuker is dan de website je van tevoren doet vermoeden. Dat was dus het geval bij Landgoed Wellenseind. We kregen de plek door via een van onze volgers via Instagram en het bleek bij aankomst echt een pareltje. Koeien, pauwen, een moestuin, ezels, mooie boomgaard en een houten speeltuin. Genoeg wandelroutes en een fijn restaurant met meeeega grote stukken taart. Op paar minuten rijden heb je Flaestoren. Een te gekke uitkijktoren. Gewoon gaan dus!

Wauw wat een avonturen pad! Een magisch bos, waarbij je 2,5 kilometer verschillende opdrachten krijgt. De zwarte raven wijzen je de weg naar de witte pasgeboren raaf. Wij waren er op een mistige, zonnige dag en zeiden om de 5 minuten: wat is het hier mooi hé? Daarna lekker een tosti en warme chocolademelk bij Papaouai, een hotspot waar je een instant festival gevoel van krijgt. Oh en ze hebben dus een speelhoek, heel relaxt dus!

De stad is slecht 20 minuten rijden en als het regent vind je hier genoeg leuke plekjes. Iets waar we alle drie heel blij van worden zijn katten. En ja hoor, Breda bleek een kattencafé te hebben. Bij de Familie Snorhaar hebben ze 8 harige kattenvriendjes, die het over het algemeen prima vinden als je ze aait en met ze speelt. Rosa heeft het er nu nog over. Ondertussen kun je er prima koffie drinken, hebben ze een kleine lunch kaart en verkopen ze allerlei hebbedingen met/voor katten  Wel even reserveren van tevoren, want klein en populair!

Ons lijstje was nog langer, maar helaas paste niet alles in drie dagen. Wil je toch nog meer plekken waar je (ook met de kids) naar toe kan? Kijk dan eens bij de volgende op de lijst:

Wil jij ook Slapen en op avontuur bij Hein? Je kunt je verblijf hier boeken.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een onbetaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023