Met de trein op citytrip naar Hoorn

Er zijn van die steden in Nederland die gewoon niet in je opkomen wanneer je een stedentrip plant. Herkenbaar? Hoorn is zo’n stad die we nooit echt hebben ontdekt. Tijd om daar verandering in te brengen! We stapten in de trein en reden in een klein uurtje rechtstreeks van Utrecht Centraal naar Hoorn. 

Hoorn

Het station van Hoorn is perfect gelegen, je loopt namelijk zo het centrum in, ideaal! Om Hoorn net even van een andere kant te zien nam stadsgids Alette ons mee voor een wandeling. Ze wees ons op de vele historische punten die Hoorn rijk is en natuurlijk kon de oude haven niet ontbreken. Door de ligging van Hoorn aan het Markermeer is het een super veelzijdig stadje. Vanuit de haven kan je ook zo met een van de vele bootjes even een tochtje maken of uitwaaien op het stadstrand als je even genoeg hebt van het winkelen. 

We probeerden veel koffiespots, maar de lekkerste koffie vonden we bij Het koffielokaal. Een klein koffietentje in een zijstraat van het centrum. Hier merk je aan alles de liefde voor koffie en, groot pluspunt, ze hebben heerlijke taartjes!

>> Lange Kerkstraat 5, Hoorn

Groen, groener, groenst. Uren kunnen wij rondneuzen bij Maison Mien. De winkel van de twee zussen is echt een plaatje. Met lege handen naar buiten lopen is onmogelijk.

>> Gedempte Turfhaven 62, Hoorn

Een prachtige route langs het Markermeer (slechts 20 minuutjes met OV-fiets vanaf Hoorn ) brengt je bij Oase. Een verstopt terras, speeltuin en doorsteek naar het meer. Echt een Niet Thuis plekje waar je met mooi weer zo de hele dag wilt vertoeven!

>> Dorpsweg 146A, Schellinkhout

Rijden maar...

 Uniek museum net naast het station van Hoorn. Hier kan je namelijk nog aan boord van een ouderwetse stoomtram en een ritje maken naar Medemblik. Hoe gaaf is dat? Vooral in de tulpentijd echt een leuke ervaring. Naast het rijden met de tram kan je ook rondkijken in de oude loods waar ze bezig zijn met het opknappen van oude trams, is er een speeltrein voor de kleintjes en ook een speurtocht over het terrein!

>> Van Dedemstraat 8 – Hoorn 

Nog meer Hoorn

Een dag was natuurlijk veel te kort, er is zoveel leuks te ontdekken!  Daarom nog even een paar extra tips om je trip naar Hoorn compleet te maken of check de website van NS dagje uit

  • Koffie van Hoorn
    Een koffiebranderij in het centrum van Hoorn. 
    >> Kerkstraat 6 – Hoorn
  • Oranje Buiten
    Een heerlijke plek met een eigen strandje en bootjes voor de deur. Hier wil je op een warme zomerdag graag uren genieten van een hapje en een drankje. 
    >> Schelphoek 4, Hoorn

*Dit is een betaalde samenwerking met NSdagjeuit en Kom naar Hoorn.  

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023