Wij gingen drie dagen uitrusten, spelen en de groene omgeving verkennen bij Familie Buitenhuys Schaijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de familie naar Buitenhuys

Familie Buitenhuys, het is bijna onmogelijk dat je deze naam nog niet eerder voorbij hebt zien komen. Eindelijk mochten we ook zelf een kijkje nemen bij één van hun meest populaire huisje, huisje 17.  Enthousiast pakten we vorige week onze tassen en reden richting Schaijk! 

Oké, even een intro voor wie ze nog niet kent. De Familie Buitenhuys bestaat momenteel uit 4 te gekke vakantiehuisjes: drie in Noord-Holland en eentje in Brabant. Binnenkort verwelkomen zij nog twee nieuwe familieleden in Zuid-Holland. Huisje 17 is dus het Brabantse familielid uit de Buitenhuys familie. Het is gelegen op een recreatiepark, aan de rand van de Maashorst.  Een prachtig natuurgebied, een paradijs voor kinderen en/of ouders. Het huisje is recent opgeknapt.

Onze nieuwe liefde

Uitrusten en spelen. Dat kan in huisje 17 écht als de beste. Terwijl de platenspeler draait, speelt de kleine met het overvloedige, aanwezige speelgoed. Dit knusse huis heeft plek voor twee volwassenen en twee kids. De kinderen slapen in het stapelbed, volwassenen in een soort grote, behaaglijke bedstee. In de tuin staat een houten huisje met infraroodsauna, trampoline en schommel. Je hoort de hele dag door vogels en het uitzicht is rustgevend en zo heerlijk Nederlands.

Het huis zit vol met kleine verassingen, droogbloemetjes op de deurpost, kleine poppetjes op de lambrisering en een lief briefje op je handdoek. Je voelt dat de eigenaren van dit huis houden. Dat is een prettig gevoel wat je in niet vaak in een vakantiehuisje ervaart. En het interieur! Het is gewoon geweldig. Zeg nou zelf… welke vrouw droomt er niet van een roze keuken en een bad op pootjes. Ik in ieder geval wel en ook Rosa (2,5) is fan. Niet alleen de speelgoedlades zijn goed gevuld, maar ook de keuken. Hagelslag, havermout, suiker, koffiebonen, bouillon blokjes, vaatwasblokjes, pasta, écht aan alles is gedacht. Dat is echt een verademing en voelt als thuiskomen. Je kunt direct in een relax-stand. 

In de omgeving

Alhoewel huis 17 zo’n thuisgevoel geeft, gingen we toch op pad om de omgeving te verkennen. Natuurlijk helemaal Niet.Thuis proof, dus geschikt met en zonder kinderen op pad te gaan. Maximaal een half uurtje rijden en vaak ook nog een bezienswaardige route.

Niet Thuis - de Nistel

Een zorgonderneming aan de rand van natuurgebied de Maashorst met een geweldig terras. Een aardige buitenplek, waar je lekker kunt relaxen of eindeloos kunt spelen. Een tuin waar je ‘u’ tegen zegt. Een belevingspad, vlindertuin, natuurvijver, mini blotevoetepad, groente- en kruidentuin en een fantastisch varkensverblijf. Een grote rij aan skelters, leuke houten speeltuin, royale picknicktafels en ga zo maar door… gewoon naartoe gaan en zelf kijken en ervaren!

Niet Thuis - de Boshut

Op slechts 30 minuten wandelen en 8 minuten rijden ligt de Boshut. De naam zegt het al: een hut, verscholen middenin de bossen. Een fantastisch relaxte plek waar je kunt neerploffen op het gezellige terras of binnen in de gemoedelijke hut een plekje kunt zoeken. Naast de Boshut liggen diverse wandelroutes, die ook goed met een rolstoel of buggy te doen zijn. Wij gingen voor het Docus de Das avonturenpad van 1,5 kilometer. Aan het begin van het pad, wordt het verhaal over het betoverde bos verteld. Onderweg kom je langs diverse speeltoestellen en loop je over de mooiste bospaden.

Niet Thuis - Landwinkel de Woerdt

Appels plukken en daarna neerploffen op het splinternieuwe boerderij terras van Landwinkel de Woerdt. De Woerdt is een familiebedrijf met ca. 20 meter hectare aan fruitbomen. Het fruit moest tijdens ons bezoek (mei) nog groeien. Bij dit fruitbedrijf kun je wel alvast genieten van het heerlijke appelgebak en diverse streekproducten. Het terras is splinternieuw en super gezellig. Neem ook een potje appelstroop mee naar huis, wij hebben spijt dat we die niet groot hebben ingeslagen!

Midden in een woonwijk, in het voor ons onbekende dorpje Lent staat Stroom. Hier heeft men een voormalig waterpompstation uit 1935 omgetoverd tot een hippe kindvriendelijke hotspot. Wij aten hier het lekkerste broodje carpaccio ooit en Rosa vermaakte zichzelf met het speelkeukentje. Achter het waterpompstation vind je het Sprokkelbos. Een leuk speelbos om te klimmen en klauteren, kliederen met water of een hut te bouwen. Lekker vies naar huis!

Wow wat een speelbos. In het midden vind je de Das. Een speeltoestel van ruim 6 meter hoog en 33 meter lang. Voor kleine kindjes is hier ook genoeg te ontdekken: tunneltjes, waterpompen, blotevoetenpad. Zelfs zonder kids is het hier leuk, want achter de Das vind je de 31 meter hoge uitkijktoren Herperduin. Als je goed kijkt kun je zelfs Den Bosch zien! Daarna lekker een pannenkoek bij Restaurant PAN & ZO.

Ook leuk:

Ons lijstje was nog langer, maar helaas paste niet alles in drie dagen. Wil je toch nog meer plekken waar je (ook met de kids) naar toe kan? Kijk dan eens bij de volgende op de lijst

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP