We zijn gek op de Veluwe! Extra leuk dus toen we op uitnodiging mochten verblijven bij Recreactie in het Groen. 

 

 

In het groen op de Veluwe

We zijn gek op de Veluwe! Extra leuk dus toen we op uitnodiging mochten verblijven bij Recreatie in het Groen. Aangekomen op Bospark Dennenrhode haal je de sleutel op bij een bij de receptie. Sleutel hing al klaar in een van de sleutelkastjes. “ Kind kan de was doen”, dachten we. Toch was het openen van de slagboom  een flinke uitdaging. Een spontane lachbui verder bleek het kastje zich enkele meters voor de boom te zitten, een beginnersfoutje. Gelukkig ging het daarna soepeler, Een paar bochtjes later kwamen we bij het chalet ‘Vijverzicht’. De naam doet zich eer aan, de tuin grenst aan een prachtige vijver met verlichte fontein.

Recreatie in het Groen

De inrichting van het chalet is eenvoudig en daardoor best wel ruimtelijk. De bedden zijn goed, douche is heerlijk en er is een smart TV aanwezig (hallo Netflix!). De tuin en de enorme hoeveelheid groen rondom is echt uniek. ’s Ochtends word je gewekt door vogelgeluiden en onze dochter Rosa raapte de hele dag dennenappels op voor de eekhoorns. De deuren van de woonkamer kun je helemaal openschuiven, nu wat te koud maar van de zomer heerlijk. De tuin is trouwens helemaal omheind met een veilig hek. Kidsproof; check!

Op het park zelf is een zwembad en speeltuin aanwezig. Helaas is het restaurant momenteel gesloten, omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Wij kunnen ons voorstellen dat dit komende zomer met hopelijk een nieuwe eigenaar reuze gezellig gaat worden!
Zin om even voorbij de grenzen van het Bospark te gaan? Er is genoeg leuks in de buurt. Tijdens onze trip hebben we een leuke locaties voor jullie opgezocht. Natuurlijk wel Niet.Thuis proof, dus de grote omliggende steden hebben we even links laten liggen.
Zonder kids reisde wij af naar Elburg. We waren benieuwd naar dit fotogenieke vestingstadje en genoten van de hoeveelheid bloempotten op de stoep, de leuke bankjes en de oude straatjes. Het lijkt af en toe alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Veel winkeltjes waren gesloten (maandag), maar alleen de etalages zijn al leuk om naar te kijken. Het stadje is klein maar fijn.
Niet Thuis - Elburg

't Olde Regthuys

Koffie dronken we bij ‘t Olde Regthuys, middenin het centrum van Elburg. Hier kun je kennis maken met Instagram terraskat Arie. Een kat van bijna 20 jaar, zonder eigenaar, maar alle terras-eigenaren zorgen samen goed voor hem. Hij geniet zichtbaar van onze knuffels en wij genieten van deze fijne plek. 

Niet Thuis - Elburg

Bakkersmolen van Schuld

Een bakkerij, maalderij, chocolaterie, ijsfabriek en brasserie onder één dak. Wat wil je nog meer? Ja,niets dus eigenlijk. De geur van chocolade vermengt zich met de geur van versgebakken brood. Wij dwaalden heerlijk rond en kochten natuurlijk chocolade en aten hun beroemde appelcake. De bakkerij is open, dit betekent dat je de bakkers aan het werk ziet. Een leuke beleving.

Niet Thuis - Zandverstuiving De Haere

Zandverstuiving De Haere

Geen koffie maar wel natuur. Rosa ervaarde de zandverstuiving als een grote zandbak. Geweldig vond ze het. Ergens aan de zuidkant zouden zebra’s en kamelen moeten staan. Wij kregen ze helaas niet gevonden… Volgens Google moet je de blauwe paaltjes volgen, een wandeling van ongeveer 3 KM. Dit was met Rosa, die nu net in een soort peuterpuberteit zit, helaas te lang.

De Korenmolen Vaassen

Voor koffie reden wij 20 minuten verder. Rosa is fan van Fien en Teun en zingt de heeeeelee tijd over molens. Hoe leuk is het dat ze in Vaassen een échte korenmolen hebben omgetoverd tot koffie en theehuis. Een unieke ervaring in een knusse huiskamer setting. De appeltaart was nog warm en werkelijk goddelijk. Let op, het is wel piepklein, dus zit al snel vol. ’s Ochtends vroeg gaan is aan te raden. Je kunt hier trouwens ook e-choppers huren. Dit deden wij tijdens een eerdere trip naar de Veluwe en vonden wij echt geweldig.

De Ossenstal & uitkijktoren Haelberg

Zin om wild te spotten? Reis dan af naar de Ossenstal. Toen wij er waren was het restaurant alleen open voor to go, maar er is een geweldige speeltuin voor zowel de kleinste als wat oudere kinderen. Hier loopt ook een van de kinder belevingspaden. De zwijnenroute is 3 KM en voor een paar euro koop je een opdrachtenboekje. Tijdens de route kun je wilde zwijnen spotten. Rosa vond het alleen al leuk om de bordjes aan de bomen te zoeken. Zin om de hoogte in te gaan? Volg dan de bordjes naar de Haelberg. Deze uitkijktoren geeft je mooi uitzicht over het natuurgebied. 

De Boerenschuur

Veel restaurants waren dicht op maandag en dinsdag. Na een flinke google speurtocht naar een leuk en kindvriendelijk restaurant kwamen we uit bij De Boerenschuur. Dit grillrestaurant ligt te  midden van indrukwekkende en uitgestrekte bos partijen en heidevelden aan de rand van het dorpje Vierhouten. Een donkere maar sfeervolle locatie vol met oude spulletjes uit het boerenleven. Rosa keek haar ogen uit. Het boerenthema is ook op de menukaart goed doorgevoerd. Kleurpotloden en kleurplaat zijn aanwezig en we gingen allemaal met een glimlach naar huis.

Dierenhoeve Wessinge

Op slecht 5 minuten afstand van de huisje van Recreatie in het Groen vind je Dierenhoeve Wessinge. Hier kun je voor een klein bedrag een Feed en Greet boeken. Je mag dan voor een klein bedrag door de weiden lopen, de alpaca’s, schapen en de geitjes voeren. Wij waren er tijdens een regenachtige ochtend, maar laarzen aan en gaan. De glimlach op Rosa haar gezicht was goud waard. Ze hebben nu voor komende zomer nog veel meer leuke dingen op de planning, bijvoorbeeld alpaca wandelingen en picknicks. 

Ook leuk

Ons lijstje was nog langer, maar helaas paste niet alles in drie dagen en was er ook veel gesloten tijdens de winterperiode. Wil je toch nog meer plekken waar je (ook met de kids) naar toe kan? Kijk dan eens bij de volgende op de lijst:

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP