IJmuiden was voor ons nog onbekend terrein. En wat bleek, er staat een prachtige hotel chique tiny-house. Geschikt voor met het gezin! 

 

 

Een Tiny-House aan zee

IJmuiden…. een plek op de Nederlandse kaart waar wij eerlijk gezegd nog nooit waren geweest. Dit keer zijn we uitgenodigd door Sandy en Frank van Homeful. Beide al heel wat jaren werkzaam in de vakantiewoning-wereld en eigenaren van vier mooie en unieke vakantiewoningen verspreid in Nederland. We mochten zelf een van de vier plekjes uitkiezen en kozen dus voor hun X-Loft op Basecamp IJmuiden. Want onbekend en…vlakbij het strand!

Het vakantiepark

Basecamp IJmuiden ligt op een unieke plek, pal aan natuurgebied de Kennemerduinen en direct achter de strandopgang van IJmuiden. Op het terrein vind je 32 verschillende Tiny-houses. De een nog leuker dan de ander. Het park draait nagenoeg off-grid. Het is voorzien van windturbines, 140 zonnepanelen en een voedselkas. De sfeer is er relaxt en het geheel is voorzien van priklampjes (altijd een pluspunt!). Ook is er een kleine bar waar je goede koffie kunt krijgen, terwijl je kinderen losgaan op de trampoline, of zwieren in een van de schommels, kun jij relaxen in een van de hangmatten.

De X-loft

Je ziet het bijna niet meer, maar de basis van de energiezuinige, compacte woning is een zeecontainer. Deze Tiny-house voelt eigenlijk meer als een privé hotel. Het interieur is chique en door de grote hoeveelheid ramen heb je onwijs veel licht in de kamers. Als je op de bank ligt, zie je verschillende vogels en het duinlandschap bewegen door de wind. Het is als ware alsof je buiten zit. Wij vonden dit echt geweldig. Er zijn twee grote slaapkamers met in beide een goddelijk groot bed. In de badkamer is een ruime regendouche en in de keuken tref je een cooker aan. Het streven van Homeful is om ieder huisje minimaal de luxe van thuis te geven, maar dan mét iets extra’s. Nou dat is hier meer dan geslaagd. Rosa (3) vermaakt zich met de grote hoeveelheid zand, danst onder de regendouche en is verslaafd aan de trampoline. Als je goed luistert dan hoor je de zee vanuit je slaapkamer. Dat is toch echt wel heel bijzonder!

De omgeving

Zand, zand en nog eens zand. Zoals we al schreven, de X-loft ligt slechts een paar honderd meter van het strand. Het strand van IJmuiden is een van de breedste stranden van Nederland. Je kunt hier uitstekend blokarten en kitesurfen. Wij hielden het bij zandkastelen bouwen, schommelen en strand-tent hoppen. Je vindt hier verschillende strandtenten waaronder ook Makai. Hier kun je een ontbijtje bestellen, wat dan de volgende dag bij je huisje wordt afgeleverd.  Tevens grenst Basecamp aan het Kennemermeer en Natinaal Park-Zuid-Kennemerland. Dit gebied loopt van Zandvoort tot IJmuiden. Je kunt hier bijzondere  dieren en planten spotten. Wij zagen nog nooit zoveel herten als hier!

Het strand was top. Opzich zou je je hier iedere dag kunnen vermaken. Wij ontdekten ook nog wat leuke pareltjes op ongeveer 30 minuten rijden vanaf het park. Kidsproof, met speeltuinen en groen!

Je vindt Kraantje Lek vlakbij Haarlem aan de voet van het steile duin De Blinkert. Een klassieker die in 2020 een nieuw jasje heeft gekregen. Grote speeltuin, kostelijke broodjes, tosti’s en pannenkoeken voor de kinderen en goede koffie. Daarna lekker van de steile duin afrollen of een mooie wandeling maken. Ik was wat sceptisch van tevoren, bang voor een krijspaleis, maar blij verrast en heerlijk gegeten! Blije kinderen, blije ouders en andersom.

De Smaeckkamer - Niet Thuis

Beverwijk kennen wij eigenlijk alleen maar van de Zwart Markt. Maar Brasserie de Smaeckkamer zit verstopt in een prachtig pand, met kinderboerderij op loopafstand. Binnen is een speciale kamer voor de kids. Waar je als ouders rustig je koffie kunt opdrinken of kan genieten van een heerlijke lunch, terwijl zij zich vermaken met de bakken met speelgoed. Is het lekker weer? Duik dan vooral het terras op. Plof neer aan een van de fijne picknicktafels en laat het grut los in de grote speeltuin. De speeltuin heeft een fantastische boomhut, een watertafel, kleine graafmachines. Schepjes en emmertjes kan je thuislaten. Aan alles is gedacht. En het eten? Ook dik in orde!

Voor deze plek moet je iets langer rijden vanaf IJmuiden, een route langs Schiphol. Rosa vond de vliegtuigen geweldig. Dus geen straf. En wauw wat een plek! We zijn helaas nog te vroeg om appels te mogen plukken, maar we zien velden voor appelbomen, met appels die er nu al super smaakvol uitzien. Koffie in de Fruitloods, een boodschap in de landwinkel en spelen in de speeltuin. Wij gaan in september zeker terug voor een van de plukdagen! 

Leuk hé

Wil jij zelf een keer kennismaken met deze relaxte plek aan het strand? Met de kortingscode TINYSTAY krijg je 5% korting op je verblijf! Je kunt boeken via de website van basecamp! De andere huisjes van Homeloft zijn trouwens ook prachtig.  Die kun je hier bekijken!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023