Wil je graag kilometers maken, een frisse neus halen en je kinderen met blije gezichten zien? Ga dan eens naar een kabouterpad.

De leukste kabouterpaden op een rij

Wil je graag kilometers maken, een frisse neus halen en je kinderen met blije gezichten zien? Ga dan eens naar een kabouterpad. Voordat wij ouders werden wisten we niet van dit bestaan. Ze zijn er overal, vaak gratis, geopend tijdens de lock-down, leuk voor jong en oud en vaak ook nog met lekkers en koffie in de buurt. Wij sommen onze favorieten even voor jullie. Veel plezier!

Kabouterpad Terschelling

Verblijf je op Terschelling? Geluksvogel. Wij zijn dol op dit eiland. Wisten jullie dat hier ook kaboutertjes wonen? Een stuk of 20! De startlocatie is de Badweg in Hoorn. De route is ca. 2 kilometer en goed door peuters en kleuters te lopen. 

Bij VVV Terschelling is een klein opdrachten-boekje verkrijgbaar om de route nog iets leuker te maken. Doe jij straks de groetjes aan kabouter Sloompie, Hakketak, Eikeltje, Spoorloos, Sprietje en… ontdek ze verder zelf maar! Fiets of wandel na afloop door naar Kaap Hoorn voor wat lekkers.

Groeneveld

Ook in de tuin van Kasteel Groeneveld wemelt het van de kleine kaboutertjes. Ze zitten in holletjes, op takjes, onder de blaadjes en achter de boomstammen. Goed zoeken dus! 

Vind je de kabouters, dan hebben ze leuke opdrachten voor je verzonnen. Daarna kun je een lekker drankje afhalen bij Café Groeneveld. Daar verkopen ze ook knapzakken en puntmutsen.

Kijk ook vooral even bij de boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein. Dit is op loopafstand. Hier hebben ze koeien, cavia’s etc. Alles bij elkaar een leuk dagje uit!

Docus de Das pad

Oké oké, hier zijn misschien geen kaboutertjes te vinden, maar dit pad verdient wel een plekje in deze rij. Docus de Das heeft namelijk onze hulp nodig. Sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen, heeft Docus zijn vriendjes niet meer gezien. Langs een wandelpad van ca. 1,5 kilometer wordt het verhaal over het betoverde bos verteld, via een hoorspel. Je hoeft hier weliswaar niet op rode puntmutsjes te letten, maar het is wel een geweldig leuk avontuur!

De chocolademelk staat klaar bij De Boshut van Camping hartje Groen. Daar kun je ook overnachten!

Dit is wat ons betreft echt het leukste kabouterpad dat we tot nu toe hebben bewandeld. De kaboutertjes zijn er in verschillende formaten, hoog, laag en veral! Er is een groot pannenkoekenrestaurant aanwezig, waar ze tijdens de lockdown geweldige en bovendien ook nog écht lekkere, paddenstoelen cupcakes verkopen. Achter het restaurant zit een geweldig grote speeltuin met springkussens, glijbanen etc. Je bent hier niet binnen een uurtje weg. Je kunt er echt een dagje uit van maken. Wij vinden het leuker dan de Efteling. Zeker met een peuter van 2,5 jaar!

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023