Een huis middenin het bos, groot genoeg voor twee gezinnen. We sliepen twee nachtjes bij Boshuis Vroeg in de mooie bossen van Appelscha.

 

Genieten in de bossen van Appelscha

Een huis middenin het bos, groot genoeg voor twee gezinnen. Dat op zich is al uniek!  We mochten op uitnodiging twee nachtjes bij Boshuis Vroeg overnachten in de mooie bossen van Appelscha, op de grens van Friesland en Drenthe.  Een flinke rit vanuit Vianen, maar dit was het meer dan waard!

Het Boshuis

Het 8 persoons huis is omringd door 1000 m2 privé grond. Hallo speelruimte voor de kids!  Een trampoline, een zandkuil en een grote mand met buitenspeelgoed zorgden voor uren speelplezier.. Binnen is het een heus design paradijs. Het huis is ingericht met merken zoals HK Living, Piet Hein Eek en Weltevree. Wij riepen beiden: “We willen hier blijven wonen”. Werkelijk alles is mooi. Boshuis vroeg bewijst dat een kidsproof en design inrichting echt samen kunnen gaan. Het boshuis stelde ons op ons gemak en we kregen al snel een écht thuisgevoel.

Beneden zijn de ‘kinderkamers’. Twee kamers met stapelbedden en twee losse badkamers allebei voorzien van een gigantische regendouche. Rosa (2,5) vond dit wat spannend dus badderde zij beide dagen schaterlachend in de grote keuken gootsteen. Wij vonden de regendouche echt goddelijk. Boven zijn twee tweepersoons kamers. Er is zelfs een babyfoon aanwezig mocht je bang zijn dat je je kids niet goed kunt horen. Onze kids besloten deze twee dagen ook echt vroeg wakker te worden. It’s in the name.  Rond 5:30 uur zongen de vogels hun eerste concert en dat was natuurlijk reden genoeg om de dag te beginnen. Croissantjes in de oven, goede koffie erbij (nespresso aanwezig) en de kinderen die speelden in het ochtendzonnetje. Heerlijk!

In de omgeving

Het huis is prachtig en van genoeg vermaak voorzien, maar soms heb je gewoon zin in even een tripje buiten de deur.  Tijdens onze dagen in Appelscha hebben we de leukste locaties voor jullie opgezocht. Natuurlijk helemaal Niet.Thuis proof, dus fijn met en zonder kids.

Niet Thuis - Bosbergentoren

Op slechts 800 meter van het huisje staat de hoogste toren van het Friesland. De bosbergtoren is 33 meter hoog en met de lift  of trap kun je omhoog.. Wij hadden pech, de lift was  helaas buiten werking.  Dus hoppa de twee kleinste op de schouder en blik op oneindig. 

Eenmaal boven genoten de kids van het spannende uitzicht. De uitkijkplatforms zijn van glas, dus niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees (Romi spreekt uit ervaring haha). Eenmaal weer met alle voetjes op de grond hadden de kids nog plezier in de speeltuin van Eetcafe de Bosberg .

Niet Thuis - Het blotevoetenpad - Drents-Friese Wold

Zin in een prikkelende wandeling? Loop het blotevoetenpad. Koop een kaartje en leen de sleutel voor de toegangspoort bij het buitencentrum Drents-Friese Wold. Daarna schoenen en sokken uit en GO! Met je blote pootjes door de dennennaalden, het gras, modder en takjes. Jeetje wat hebben we gelachen. Dit pad van 2 KM  is voor de échte fanatiekelingen. Vijfjarige Harper vond het geweldig. Die stond bij elke modderpoel vooraan en genoot van elke seconde. De kleintjes? Daarmee hadden we even een inschattingsfoutje gemaakt. Achteraf zagen we namelijk dat het pad vanaf 4 jaar was…en dat hebben we geweten. Het was een flinke work-out, want de twee jongste moesten dus op onze schouders. Het was hun allemaal net even te modderig. Echter om te zien hoe Harper genoot was het meer dan waard en ook Rosa heeft het nog steeds over het “blotevoetenbos”  Gelukkig kan je daarna lekker een ijsje scoren bij  Eigenwijs Appelscha. O, en je voeten afspoelen behoort gelukkig ook tot de mogelijkheden.

Niet Thuis - Boomkroonpad - Drouwen

Hoe Tof. Het bos vanuit een heel ander perspectief. Koop een kaartje bij Buitencentrum Boskroonpad, wandel naar de ingang en via ondergrondse tunnels leren je kids wat er allemaal onder de grond van de bomen leeft. 

Vervolgens klim je de trap op en sta je opeens letterlijk tussen de boomtoppen. Het pad is 125 meter, dus prima te doen met kleine kinderen. Rondom het pad kun je verschillende wandelroutes doen, eindeloos spelen in de speeltuin, kabouters zoeken of poffertjes eten bij Bospaviljoen de Woudstee 

Ook leuk:

Ons lijstje was nog langer, maar helaas paste niet alles in drie dagen. Wil je toch nog meer plekken waar je (ook met de kids) naar toe kan? Kijk dan eens bij de volgende op de lijst

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP