Op naar LOTT in Frankrijk!

Toe aan vakantie, croissantjes, slingerwegen en rommelmarkten. Op naar Frankrijk! Dit keer om van huisje naar huisje te hoppen. LOTT Holiday homes & more verhuurt huisjes in verschillende Franse regio’s. Met flexibele aankomstdagen zodat je van huisje naar huisje kunt rijden. Wij zijn fan, ga je mee?

Het concept

LOTT is de afkorting van Lots Of Time Together, iets waar wij na maanden hard werken als gezin écht enorm aan toe waren. Rosa (4) mocht op de valreep nog één keer buiten de schoolvakanties weg dus hop daar gingen we. Alle huisjes van LOTT zijn van dezelfde Nederlandse eigenaar en hebben dezelfde kwaliteit, sfeer en stijl. Ze zijn voor 2 tot 4 personen, dus groot genoeg voor een klein gezin. Oh en harige viervoeters mogen mee!  De LOTTages liggen bij echte Franse dropjes of in de natuur. Normaal zijn de interieurs van Franse vakantiehuisjes niet om aan te zien. Maar bij LOTT hebben ze hier echt heel veel aandacht aan gegeven en daar worden wij en jullie denken wij ook, blij van!

Ons eerste huis: Saint Germain Les Belles

Dit vrijstaande, volledig gerenoveerde pareltje is een van de populairste huizen van LOTT. Het ligt op z’on 950 kilometer vanaf Nederland en heeft een gigantische tuin met veranda en zwembad. Binnen tref je een lekkere zitbank, uitgebreide keuken, twee fijne slaapkamers en een heerlijke douche. Mocht je met een kleintje die kant op gaan, er is een traphek en babybedje aanwezig.  Het huis ligt in departement: Haute-Vienne met in omgeving vele mooie dorpjes, zwemmeertjes of de stad Limoges.

Wij gingen op aanraden van de eigenaar de dierentuin Parc Zoo de Reynoo, bezochten een aantal rommelmarkten, lunchten en speelden bij Brasserie Le MaryMax en genoten bovenal van de heerlijke tuin en zwembad. Het huis was zo fijn dat we hier gerust langer hadden willen blijven. 

Tweede huis: Duravel

Maar we hadden ook wel weer zin in een andere omgeving met hopelijk ietsjes meer zon. In een paar uur tijd reden we een stuk zuidelijker. Van de eigenaar kregen we een leuke route zonder grote wegen door veel mooie plaatjes. Ons tweede huis is iets kleiner en ligt in departement Lot, middenin het dorpje Duravel. Op loopafstand van de Boulangerie (hallo verse croissantjes!) en o.a een heerlijke pizzabakker. Het heeft een knusse woonkamer en een fijne landelijke woonkeuken. Vanuit de keuken loop je zo naar de kleine veranda voor een kopje koffie in de zon. Oh ieder huisje heeft trouwens een Nespresso machine en schuimer. Een must have, want de koffie in restaurantjes vinden wij vaak niet lekker. Er zijn twee slaapkamers, waarvan een voorzien van mooie houten balken. In de tuin vind je een elektrische hottub, waardoor je het hele jaar kunt genieten van een warm buitenbad. Wat een luxe!

Ieder uur hoor je de kerkklokken en terwijl je een boek leest in de tuin wordt je begroet door voorbijgangers. Op loopafstand is trouwens ook een klein speeltuintje met een glijbaan. In de omgeving veel wijnhuizen, kastelen, slingerwegetjes en de mooiste Franse dorpjes vol met leuke kleine winkeltjes en gezellige terrasjes. Tips zijn: Kasteel van Bonaguil, lunchen in Monflanquin & ga geo-cachen, er liggen veel leuke schatten verstopt!

Duravel heeft nog plek deze zomer. En we mogen jullie als Niet Thuis – fan 10% korting aanbieden. Je kunt bij je boeking aangeven dat je via ons komt en dan komt dat in orde. Deze korting komt bovenop eventuele andere kortingsacties. Wel leuk als je LOTT even gaat volgen op instagram!

Tips voor onderweg

Omdat wij richting Frankrijk gingen met een 4 jarige vonden we in een dag rijden echt te lang. We hebben dus zowel de heen als terugweg opgesplitst. Hierdoor waren de afstanden prima te doen. Op de heenweg stopte we bij Le Logies D’Arniere. Een pareltje vlak onder Parijs. Het oude jachthuis is gerenoveerd, maar de (familie)kamers zijn nog helemaal in oude stijl incl. jaren 20 badkamer. Daar moet je van houden maar vonden wij voor een avondje mega leuk! De bedden zijn prima, prijs betaald en je krijgt er een echt Frans ontbijtje bij. 

En op de terugweg stopte we weer ten hoogte van Parijs. Le Barn stond al zo lang op ons lijstje. Helemaal blij dat ze met ons wilde samenwerken en ons een mooie kamer aanboden. In tegenstelling van onze tussenstop op de heenreis was dit echt complete luxe. Op slechts 45 minuten van Parijs vind je deze groene en heerlijke plek. Een hotel, moestuin en welnesscentrum. Met een interieur waarbij je alleen maar kunt wegdromen. 

Meer tips onderweg en in de buurt vind je via ons instagram kanaal!

* Het verblijf bij de LOTTages & hotel Barn was voor ons kosteloos in ruil voor promotie via ons kanaal.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023