Lekker lummelen in Gelderland

Even een weekend helemaal niks. Dochter blijft bij opa & oma en wij lekker met z’n tweetjes op roodtrip richting Pannerden in Gelderland. Nog nooit van gehoord en nog nooit geweest. Tot we online het huisje naast Gemaal Oude Rijn zagen, het leek ons heerlijk. We reden die kant op en tijdens ons verblijf ontdekten we ook nog een paar pareltjes in de omgeving (o.a. Arnhem). We nemen jullie graag mee!

Aan de dijk

Het twee persoons huisje dat zich huisvest naast een oud gemaal is van alle gemakken voorzien. Het staat middenin de natuur aan de Deukerdijk en deze locatie is perfect voor lange wandelingen en een hoop frisse neuzen. De woonkamer is een gezellige mix van vintage en modern, met met als Eye-catcher allerlei vrolijke bloemetjes schilderijtjes. Op de beneden verdieping is ook een ruimte badkamer met gouden regendouche.  De slaapkamer is op de bovenverdieping, vanaf je bed, welke trouwens echt fantastisch ligt, kun je eindeloos naar de sterren kijken. De voorgevel van dit huisje is namelijk heelmaal van glas. Er zijn gordijnen, maar wij hebben ze niet gebruikt. Het uitzicht is vrij en hierdoor heb je een groot openluchtmuseum waar je naar kunt kijken. Er is bewust geen televisie in de dit huis en we snappen helemaal waarom. Je kunt hier op je gemak de hele dag naar buiten kijken en blijft nieuwe dingen zien.

Inspiratie genoeg

Beneden bij  de boekenkast voldoende reisinspiratie, maar dat kan ook bijna niet anders met Marleen van Bijzonder Plekje als eigenares.⁠ Wat we ook heel erg leuk vonden is de verzameling met tips van vorige gasten. In het raamkozijn staat een doosje, waar je de tips op kan invullen en deze staan op seizoen gesorteerd. Wij werden er helemaal blij van, net als van de roze tegeltjes in de keuken. Geen zin om te koken en even terug in de tijd? Rij dan even naar de snackbar in het dorp. De patat is heerlijk en wij keken er onze ogen uit. Op vrijdagavond populair onder de lokale bevolking en qua setting echt nog jaren 80 incl. gouden randen om het systeemplafond.

Wil je net als ons toch even de reuring opzoeken dan liggen steden als Arnhem en Nijmegen op ongeveer 25 minuten rijden. Wij kozen dit keer voor Arnhem en kwamen ook nog een geweldige boerderijwinkel tegen die je echt niet mag overslaan tijdens je verblijf dit huis. Lees hieronder onze tips!

Voor de durfal

Knikkende knieën, maar wauw wat een uitzicht! Bij de Eusebius Kerk kun je met een glazenlift naar boven, waar je op 60 meter hoogte twee glazen plateaus kunt betreden. Met hetzelfde toegangskaartje mag je ook in de (graf)kelders van de kerk kijken.

>> Kerkplein 1, Arnhem

Aan de rand van een gebied wat volledig in ontwikkeling is (lees: wordt volgestampt met woningen) staat dit pareltje. Dit gezellige huiskamer cafeetjes vestigd zich… ook in een gemaal! In een vintage interieur geniet je van een lekker bakkie en zelfgebakken taarten. Mocht je een kleintje bij je hebben, er is wat speelgoed aanwezig!

>> Gelderse Rooslaan 85, Arnhem

Na een tijdje ronddwalen ontdekte we een dit gezellige stadsterras. Binnen stampvol, maar gelukkig konden we nog een plekje veroveren. In tijden niet zo lekker gegeten als hier, dit wil wat zeggen want we eten best vaak buiten de deur. Ze hebben hier een kleine Italiaanse kaart en bij binnenkomst komen de geuren je al tegemoet!

>> Weverstraat 40, Arnhem

De naam is prut, maar dat is de koffie absoluut niet. Om nog maar te zwijgen over het eten. Alles is hier lekker, de sfeer is relaxt en op welk tijdstip je ook komt: er zit altijd vol.! Je kunt de lekkere koffiebonen ook kopen voor thuis en de retro bank zit heerlijk.

>> Nieuwstad 2, Arnhem

Hof Zum Walde

Neem je portemonnee maar mee! Dit is een zuivelboerderij met een boerderijwinkel waar je ‘u’ tegen zegt. Hallo borrelplank! Je koopt hier de lekkerste kaas, nootjes, brood, eieren en nog heel veel meer. Naast winkelen kun je hier ook terecht voor koffie en ander lekker. Zomers is er een gezellig terras. Wij kochten inderdaad alles voor een borrelplank in het huisje, sla ook de Hang-op. niet over, die hebben we serieus nog nooit ergens zo lekker geproefd!

>> Spijkerweg 3, Spijk
Deze trip ook maken?

Dat snappen wij. Boek dan een weekendje weg via de website van het Gemaal Oude Rijn & doe de groetjes van ons aan Marleen!

*De overnachting was voor ons gratis in ruil voor promotie via ons instagram kanaal. Alle horeca was tried & tested vanuit eigen portemonnee! 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP