Slapen in een roze huis & hotspot hoppen in Rotterdam

Hoera ons tweede boek is naar de drukker, dus hup oppas geregeld, vrij van onze werkgever en samen op vriendinnen-citytrip naar Rotterdam. En wat bleek, deze stad is een soort hotspot-heaven. We hopte twee dagen van de ene leuke plek naar de andere leuke plek. Met ‘d Ouwe Moer als uitvalbasis. Kijk je mee?

‘d Ouwe watte?

Op slecht tien minuten wandelen van het centrum vind je een knalroze verandahuis dat vol zit met verrassingen. Op de benedenverdieping vind je voldoende plek om te vergaderen, feestjes te vieren en verschillende slaapmogelijkheden. Perfect om een keer af te huren met vrienden of collega’s voor een workation of wat dacht je van een unieke babyshower. Ons ging het dit keer om de bovenverdieping. Hier vind je namelijk een vier persoons appartement dat voorzien is van een grote roze keuken, gouden discobal, gevulde bar, een velvet designbank, douche met infrarood en heerlijke bedden.

Je blijft maar kijken

We zeiden beiden tegen elkaar: het is mannen geen roze keuken willen, anders was dit echt copy+paste naar ons eigen huis. Aan de muren hangen oude schilderijtjes, op alle kasten vind je mooie planten en in elke kamer staan muziekboxen. In de keuken staat een tablet, voorzien van Spotify. Dus voor je het weet knallen al je lievelingstunes door het appartement. Handdoeken, koffie, zeep & shampoo is aanwezig en het metrostation bleek op slechts twee minuten afstand te liggen. Kortom echt te perfecte uitvalsbasis voor een citytrip met een vriendin of je lief.  Je boekt een overnachting via hun website.

We probeerden veel koffiespots, maar de lekkerste koffie vonden we bij Social. Een klein koffietentje op een pleintje waar je allerlei leuke winkeltjes vindt. Heb je haast, dan hebben ze een ‘Grab & Go’ luik waardoor je je bestelling snel to go kunt meenemen. En het mooiste, ze zijn 7 dagen per week vanaf 9:00 open!

>> Herenplaats 1 – Rotterdam

Ontbijtjes buiten de deur zijn onze favoriet. We schoven aan bij het nieuwe Savor & Nosh. Deze hotspot is nog niet zo lang geopend, voor velen nog onbekend en wauw een plaatje om te zien. Zowel het interieur als de gerechten zijn erg fotogeniek. Zomers hebben ze een gezellig terras vanwaar je uitkijkt op de Laurenskerk.

>> Herenplaats 1 – Rotterdam

Bij Kula ontsnap je even aan de drukte van het stadsleven. Plof lekker neer in een schommelstoel of pak een yogaklasje. Dit is echt een plek om even lekker te unwinden en de naastgelegen nieuwbouw is prachtig en heeft New-York vibes. De winterthee is hier erg lekker!

>> Abraham Tuschinskistraat 54 – Rotterdam

Voor het thuisfront

Op zoek naar een leuk cadeautje voor het thuisfront, of zijn jullie net als wij gewoon dol op chocolade? Neem dan een kijkje bij de Bonte Koe. Bij binnenkomst komt de lekkere geur je al tegemoet. Hier koop je alles van chocolade, waaronder wenskaarten, hagelslag, repen of een lekker vers gezette kop chocolademelk. Naast winkeltje ook een kleine cafeetje met zitplek.

>> Nieuwe Binnenweg 112 – Rotterdam 

Nog meer Rotterdam

Twee dagen wat natuurlijk veel te kort en als we alle plekken waar we zijn geweest zouden uitlichten in deze blog dan zou hij veel te lang worden.  Maar toch nog een lijstje met plekken voor op je lijstje!

 • Parquit
  Een ongedwongen klein parkcafe met lekkere taartjes en meer.
  >> Baden Powellaan 20 – Rotterdam
 • Jordy’s Bakery
  Je vindt Jordy’s op verschillende plekken in de stad, elk met een eigen charme en voorzien van aller lekkerste brood!
  >> meerdere locaties check: Jordysbakkery.nl
 • Man met Bril
  Deze Rotterdamse koffie kun je bij veel horecaplekken krijgen, favoriet bij ons thuisfront en leuk om de ‘officiele’ koffiebar te bezoeken!
  >> Vijferhofstraat 70 – Rotterdam
 • Tealab
  Een plek waar je gerust een paar uur je laptop kan openslaan onder het genot van een lekkere kop thee.
  >> Nieuwe binnenweg 178A – Rotterdam
 • Mamamo
  Een kleurrijke kindvriendelijke koffiebar met een geweldig leuk winkeltje en mega lekkere tosti’s. Leuk met je kids, maar ook zonder.
  >> Maltaplein 17 – Rotterdam

*De overnachting was voor ons gratis in ruil voor promotie via ons instagram kanaal. Alle horeca was tried & tested vanuit eigen portemonnee! 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023