Niet Thuis - The Fallon

The Fallon

Alkmaar
Bijzonder overnachten in een oude gevangenis aan een mooi groen park in Alkmaar. Met een gezellige lobby en prima ontbijt.

Wij houden wel van een uniek verblijf en dat is overnachten bij The Fallon zeker. Tot 2013 deed dit gebouw namelijk dienst als gevangenis. Vele details in het gebouw doen je terugdenken aan die tijd. De cellen zijn omgebouwd tot luxe kamers, maar als je de zware deur achter je sluit kan je niet anders dan even terug stappen in het verleden. Wij vonden het erg gaaf om over de galerij te lopen en te zien hoe ze een pand met zo’n geschiedenis hebben omgetoverd tot een plek om te genieten. Wil je meer weten over de geschiedenis van het gebouw? Dan kan je gratis aansluiten bij rondleidingen, die worden gegeven door oud gevangenis medewerkers.

De kamers zijn van alle gemakken voorzien.  In het restaurant wordt ook het uitgebreide ontbijtbuffet aangeboden en er is een grote gezellige lobby waar je heerlijk kunt borrelen. Het centrum van de stad is op binnen 10 minuten op de fiets te bereiken (te huur bij het hotel). Het hotel staat aan de rand van een groot park. Ga ‘s ochtends even langs bij de lama’s en hertjes van de stadsboerderij en wandel zo richting Villa Zoethout voor een goede bak koffie met taart.

Adres:

Prins Bernhardlaan 16
1815 JG
Alkmaar
PARELTJES IN DE BUURT
Kasteel Baexem
Baexem
Een van de meest fotogenieke twee persoons get-aways waar we ooit zijn geweest!
B&B Het Bonte Buitenleven
Wieringerwerf
Bij deze blauwe shepherds-hut klopt alles. Van het ontbijt, tot het uitzicht, tot de hotel-achtige badkamer en het heerlijke bed!
De Koeienstal
Zevenhuizen
Maak kennis met je nieuwe lievelingsplek, of nouja die van Romi & Rosa in ieder geval!
Nieuw Sion
Diepenveen
Binnen dit oude klooster krijg je rust, stilte en kun je terecht voor een heerlijke bak koffie!

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

Onze ultime tips voor een dag weg in nederland

208 pagina’s vol inspiratie voor de momenten waarop jij denkt:
vandaag ben ik niet thuis.