Op nog geen twintig minuten rijden van ons huis bevindt zich het meest uitdagende forteiland van Nederland, Geofort

Wij ontdekten Geofort, waar alles om de aarde draait

Op nog geen twintig minuten rijden van ons huis bevindt zich het meest uitdagende forteiland van Nederland, Geofort! Dit is een plek waar je alles kunt leren over de aarde. Van klimaatverandering tot de vlucht van vleermuizen en van je eigen kompas maken tot aan een heuse moord oplossen.

Ontdek het Fort

Samen met vrienden stapten we het eiland op en onze kids Jools, Evi, Harper en Morris gingen meteen op ontdekking. Jools vond alles prachtig en was vooral onder de indruk van de gave zandbak. Harper en Evi waren niet te houden en klommen en klauterden overal op en renden door het fort om niks te missen. En Morris? Die voelde zich helemaal op zijn plek. Hij had zich nog uren kunnen vermaken als al het meidengeweld hem niet telkens meesleurde naar de volgende plek.

Volg je neus!
In het doolhof ga je als een echte zalm opzoek naar de uitgang. Sla de geur in je op en zoek je weg door hem te blijven volgen. Wat hebben we gelachen “Bahhhhh dit stinkt” en het is nog best een zoektocht om eruit te komen. Extra leuk, ga boven op de heuvel staan om te zien hoe andere dit doen.

Het leukste aan je bezoek aan het fort is dat je heel veel zelf kan en mag doen. Zoals hier, waar Morris aan de slag is met het maken van zijn eigen kompas. 

Het fort heeft tal van donkere hoekjes en gangen, met de desoriëntatietunnel als absolute winnaar. Door een gave lichtshow word je oriëntatie flink op de proef gesteld. Voor (sommige) kleintjes nog net iets te spannend, maar wel onwijs gaaf!

In het fort vind je in elke ruimte weer een nieuwe uitdaging. Zo kan je in de interactieve zandbak je eigen vulkaan laten uitbarsten, jezelf fotograferen voor een green screen of je uitleven in Minecraft.

 

Even uit-ontdekt? Aan de rand van het fort vind je Wereldpan. Een fijn restaurantje met pannenkoeken en andere lekkere lunchgerechten. Het is ook een plek voor prima koffie en heerlijke taart! Het restaurant kijkt uit op de gigantische Vleermuisspeeltuin. Extra leuk trouwens, de speeltuin en het restaurant zijn ook zonder toegangskaarten te bezoeken. Je kids zijn er uren zoet! Wel is het grote klimtoestel echt voor de wat grotere kinderen. Dat vonden wij overigens echt een plus, want het komt weinig voor dat de oudsten van ons gezelschap zo uitgedaagd worden!

Voor de kleintjes is er wel een leuke waterpomp en schommel, dus vervelen hoeven ze zich zeker niet.

Op een rijtje
Geofort is in de zomervakantie elke dag geopend. Kijk voor actuele openingstijden op de website.  Je kan je kaartjes online alvast bestellen en je plekje reserveren. Zo weet je zeker dat je op ontdekking kan!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP