Via een lange oprijlaan, omgeven door prachtig groen, reden we enkele maanden geleden voor de eerste keer Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt op.

Ontdek Landgoed Mariënwaerdt

Via een lange oprijlaan, omgeven door prachtig groen, reden we enkele maanden geleden voor de eerste keer Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt op. Het is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Een veelzijdig landgoed met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden. We waren verrast. Wat een prachtig pareltje is dit!

Samen met de kids ontdekten we tijdens elk bezoek wat nieuws. We picknickten, speelden in de speeltuin en wandelden over het landgoed.

Picknicken in de tuinen van de barones

We houden van picknicken! Bij het landgoed regel je een rijk, gevulde picknickmand vol met lekkers voor zowel de kids als volwassenen. De mand bestel je een dag van tevoren en haal je af bij de Stapelbakker. Zoek daarna ergens een plekje en geniet!

⁠ Wij wisselden met liefde ons bakkie koffie in voor een glaasje rosé. Yes ook om 11:00 ‘s ochtends. In de mand zit o.a. een koud flesje rosé of 3 Mariënwaerdt biertjes, goddelijke notenkoek met walnoten van het landgoed, appelsap, wraps en seizoensfruit. ⁠ Helaas hebben we zelf weinig van de koek geproefd, want onze kids liepen er mee weg. In de speeltuin kon de jeugd eindeloos schommelen, glijden en rennen.

Augustus staat altijd in het teken van het event bij Marienweardt. De Landgoedfair! Vijf dagen vol met lekker eten, shoppen (o.a. al het lekkers uit de landgoedwinkel) live muziek en kinderactiviteiten.  Van woensdag 17 t/m zondag 21 augustus is het feest en kun jij het landgoed komen ontdekken! Rosa haar hoogtepunt was de roze ijsco wagen van Iksmeltvoor jou en het blikwerpen.

Wil jij nog een kaartje kopen? Dat kan hier! Met de kortingscode ‘VANDAAGOPDEFAIR’ krijg je €2,50 korting per ticket!   Kids tot 12 jaar zijn trouwens gratis!

Het weekend inluiden met boodschappen van de Landgoedwinkel is altijd een goed plan. Dochter Jools wist prima waar zij zin in had. We halen hier vaak lekkers voor een borrelavondje! Veel van de producten in de winkel zijn trouwens gemaakt van eigen oogst zoals jams, chutneys en sappen. Daarnaast zijn er heerlijke, verse kazen. Sla ook de bakkerij niet over. Producten voor de kinderen hebben ze trouwens ook. Een kleurboek vol met herkenbare plekken van het landgoed en een kwartetspel met interessante weetjes van het landgoed.

Liever lui en vanaf de bank je mandje vullen kan trouwens ook via de webshop (Ja, je kan al het lekkers dus ook zo HOP laten thuisbezorgen)

Met ruim 900hectare kan je je hart ophalen als je houdt van wandelen en fietsen. Er zijn verschillende uitgestippelde routes die je langs alle mooie plekjes leiden. Je kan de wandelroutes inclusief een kaartje ophalen bij de landgoedwinkel.

Kan je gelijk wat lekkers meenemen voor onderweg!

Eerlijk is eerlijk, wij staan vaak niet gelijk te juichen als de kinderen vragen om een bezoekje aan een pannenkoekrestaurant. Extra leuk dus toen we verrast werden met het mooie interieur van de Stapelbakker. Hip en pannenkoeken gaan dus toch prima samen! Wachten op je pannenkoek wordt voor de kleintjes leuker gemaakt met een klein Marienwaerdt doeboekje. De kaart is onwijs uitgebreid, wat dacht je bijvoorbeeld van een pannenkoek met saté? Voor iedereen is er dus wel wat lekkers te vinden. De kinderen genoten!

Nog een keer feest!
Vier keer hebben we het landgoed mogen bezoeken en elke keer was het weer een verassing. Wil je meer weten over bovenstaande locaties neem dan een kijkje op de site van het landgoed. Hier kan je alle openingstijden en routes vinden.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest. 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023

NU IN DE VERKOOP!

Ons tweede boek! 232 pagina’s vol met inspiratie voor de komende maanden.
40 slaapplekken en 185 leuke dingen in de buurt. Met en zonder kids!

Wil jij hem bestellen,  laten signeren en ons ontmoeten?

 Kom dan op 8 maart 19:00 naar: 
Samen uit, Samen Niet Thuis bij Schoffies & Coffees in Baarn! 

De eerste 40 bestellingen krijgen een gratis goodiebag. OP=OP