Tussen Lek en Linge daagde ons uit met de vraag ⁠ “Kunnen jullie ook pareltjes vinden in jullie eigen omgeving?”.                      

Is het gras groener aan de overkant?

Tussen Lek en Linge daagden ons uit met de vraag ⁠ “Kunnen jullie ook pareltjes vinden in jullie eigen omgeving?”. We gingen deze uitdaging aan en wat hebben we veel leuke avonturen beleefd! Van theetuinen tot genieten op de Linge en van cruisen op een E-chopper tot speuren naar ROEFFF. Het blijkt dus dat onze eigen gras ook wel erg leuk is en er genoeg te beleven valt op een steenworp afstand van ons huis!

“Tussen de twee rivieren Lek en Linge vind je een stukje authentiek Nederland. Een typisch Nederlands landschap met prachtige natuur.“

Ook vind je er de stadjes Vianen (onze hometown!), Ameide en Leerdam. En wat dacht je van de mooie waterlinies met onder andere Fort Everdingen? En niet te vergeten het prachtige natuurgebied de Zouweboezem. Dit is vooral onder fietsers een bekend gebied. Tussen Lek en Linge vond het hoognodig dat ook gezinnen eens zien hoe leuk deze omgeving is!

Kaatjes Theetuin

Wow, je zou hier maar wonen riepen we naar elkaar toen we over de dijk richting Kaatjes Theetuin reden. De theetuin ligt verscholen onderaan de dijk, middenin het groen. Wauw wat een paradijs. Geitjes, kippen, eenden en lekkere taartjes of panins’s. Bij Kaatje voelt het als een combinatie van Frankrijk en mijn moeders achtertuin. Geruite tafelkleedjes, gestipte theekannetjes, rode parasols en leuke brocante details. Alle taarten worden door Mariska zelf gebakken en mmmmmmmm dat proef je!

Onze twee stop is de Kruidenbrouwerij hoe leuk… de thee die we net hebben gedronken komt uit deze tuin. De tuin van Renate staat namelijk vol eetbare bloemen en kruiden. Je kunt bij haar op afspraak allerlei leuke workshops reserveren, waaronder ook een (groot)ouder kind workshop. Samen knutselen met dingen uit de natuur en een eigen kruidenolie maken. Of pluk op afspraak je eigen boeket met Dahlia’s! De tuin ligt trouwens aan het water, je kunt er met mooi weer ook gewoon fijn bootjes gaan kijken!⁠

Kano over de Linge

Bij kanoverhuur De Appelgaard huurden wij een Canadese kano, precies groot genoeg voor ons gezin.  Geef onze kinderen een zwemvest, mini peddel, mooie natuur en ze zijn intens gelukkig! Handjes af en toe door het water, zon op je snoet, haren in de wind. Voor je het weet sta je in het gezellige Leerdam (een klein uurtje peddelen). Bij de Houtloods kan je vervolgens aanschuiven voor een goeie lunch of een lekkere bak koffie.

Maar je kan ook kiezen uit een van de vele andere routes. Geen ervaring? No worries. Cees vertelt je met liefde alles over de kano en waar je allemaal naar toe kan. 

Bingo en Taart

Duik samen met je kids de natuur in van de Zouweboezem. Speciaal voor dit mooie stukje Nederland maakte Tussen Lek en Linge een leuke bingokaart. Zo krijg je ook de kids mee voor een wandeling. De kaart kun je hier downloaden.  Even uitprinten en voilà! 

Alles kunnen afstrepen van de kaart? Fiets dan nog even door naar het dorpje Ameide voor de heerlijkste taartjes bij de Bakplaats. Marjolein (bekend van Heel Holland Bakt) heeft vitrines vol met lekkers. Kiezen is onmogelijk maar daar heeft ze gelukkig een oplossing voor. Een proeverijtje met mini taartjes. Natuurlijk kan je ook wat meenemen voor thuis, en geloof ons, dat wil je! 

They see me rollin!

Let’s go.. cruisen tussen Lek & Linge! Boek een E-Fun arrangement met gebak bij De Lingehoeve. Wij kozen voor een E-Chopper. Een soort elektrische scooter die er uit ziet als een motor. Maar eerst gebak en niet zomaar gebak. Nee écht goed huisgemaakt gebak. Daarna hop de E-chopper op!

Er zijn drie routes waar je uit kan kiezen en wij kozen de langste. Deze gaat langs alle mooie plekjes die deze regio te bieden heeft zoals: Leerdam, Fort Everdingen en de doorgezaagde bunker. Drie uur op de lowrider was eigenlijk iets te veel van het goede (hallooo zadelpijn) maar we hebben heel erg gelachen!⁠ oh en hoe leuk.. het kan ook met kind achterop! (leeftijd 5 tot 12).

Nog een tip: neem kleingeld mee, want onderweg kom je langs veel verschillende kraampjes waar je groenten, fruit, eieren of zelf antiek kunt kopen.

Ontdek Vianen

Nieuwe stadjes ontdekken blijft leuk! Zeker als je in je eigen woonplaats nog nieuwe pareltjes ontdekt. Zoals de tuin van Noor. Verscholen achter haar prachtige pandje vind je een oase van groen om heerlijk van je koffie te genieten. De kids vermaken zich ondertussen prima met pianospelen of het leuke houten speelgoed. Zin om meer van Vianen te zien? Stap dan even het naastgelegen VVV kantoor van Tussen Lek en Linge binnen. Hier haal je de leuke familiespeurtocht ROEF. Samen met hondje ROEF ga je opzoek naar het verdwenen kasteel. Zo kan jij Vianen ontdekken en blijven je kinderen ook blij. Win, win situatie dachten wij zo!

Nog niet genoeg leuks voor je? Kijk dan voor meer tips op de site van Tussen Lek en Linge.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023