IJsjes zonder meuk en te krijgen op de leukste en mooiste plekken in het groen. Wij lichten onze favorieten voor jullie uit!

Nice, natuurlijke ijsjes!

Kennen jullie de ijsjes van Nice al? Kort gezegd: lekkere ijsjes zonder meuk! 
Deze ijsjes zijn gemaakt met respect en liefde voor mens en natuur. Hele vruchten, pure chocolade, volle verse room en 100% biologisch. Nieuw zijn de Creamy Pops, knijpijsjes in twee smaken: Romige Sinaasappel (jeugdsentiment, lijkt op split!) en Romige Chocolade. Beide goddelijk. Het voordeel van de knijpijsjes is dat kinderen er wel een tijdje zoet mee zijn. Perfect voor deze lente en zomer. En veelal te krijgen bij sommige Niet Thuis locaties, gelegen in het groen. Waaronder de Moestuin in Utrecht. Dit is één van all time favorieten op slechts een kwartiertje rijden van onze woonplaats.

De Moestuin Utrecht

De Moestuin ligt op een unieke plek in een bocht van de Kromme Rijn, vlakbij Amelisweerd. Naast flatgebouwen en de voetbalclub. Je zou het niet direct verwachten, maar het is een groen paradijs voor kinderen en ouders. Er is een speciale (water)speeltuin, waar eindeloos gegleden kan worden van de tweepersoons glijbaan, racen met skelters en zandkasten bouwen in de zandbak. Er lopen konijnen, kippen en varkens rond en komende zomer mag je bessen plukken in de pluktuin. Er is zoveel te ontdekken!

Bij de moestuin eet en geniet je met de seizoenen. Er is een winkeltje met verse groenten uit tuin en kas, eieren van de kippen, huisgemaakte jams etc. Op de menukaart van het lunchcafé staan alleen maar huisgemaakte en biologische gerechten. Moestuinlimo, desembrood met Erwtenguacamole, Salade met bloemkool, maar ook gewoon lekkere tosti’s. In de tuin en de horeca werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, samen met een team vakkrachten en vrijwilligers. De ijsjes passen hier perfect bij.

Maar we schreven het hierboven al, de ijsjes zijn op nog veel meer plekken te krijgen. Hieronder nog een paar adressen:

Niet Thuis - Noordertuin - Nice

Noordertuin - Utrecht

Noordertuin ligt verborgen in tuincentrum Steck. IJsje halen, plantjes kopen of uitrazen in het Noorderpark. Buiten vind je een spetterende waterspeeltuin, aangrenzend een zandspeeltuin. Vandaar kijk je uit op de moestuin van Voedseltuin Overvecht. Binnen een leuke speelhoek. Dus perfect bij slecht weer.

Kas van Kaat

Kas van Kaat - Zwolle

De Kas van Kaat heeft natuurlijk een geweldig buiten terrein. Ook binnen is aan de kleintjes gedacht. Er zijn verschillende speelkeukentjes waar de kinderen op een regenachtig dag lekker kunnen koken. Al is natuurlijk de open bakkerij voor hen ook al een feestje om naar te kijken. Oh en wat dacht je van lama’s aaien bij de buren?

Groot Speijck - Oisterwijk

Ze noemen zichzelf de natuurpoort van Brabant en eigenlijk is niets minder waar. Een prachtplek middenin de Oisterwijkse bossen. Een startpunt voor vele wandelingen en een geweldige Oerrr natuurspeeltuin voor de kids. IJsje scoren en daarna lekker spelen in het bos.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest. 

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023