Een veenweidegebied tussen de steden Delft, Rotterdam en Den Haag: Midden Delfland.

Wij ontdekte voor jullie de leukste hotspots!              

 

 

Dit is Midden-Delfland!

Welkom in een grote, groene oase van rust. Een veenweidegebied tussen de steden Delft, Rotterdam en Den Haag: Midden Delfland. De gebiedsmarketingorganisatie  PUUUR Midden Delfland nodigde ons uit om op verkenning te gaan. Dus wij stapten in ons piepkleine, rode Peugeot, volgeladen met voldoende reservekleding (want we gaan vies worden), twee peuters en twee camera’s. Samen op ontdekking en voor jullie op zoek naar de meest unieke plekjes voor het hele gezin. Oh en we bleven er ook slapen, zodat we meer tijd kregen om tips voor jullie te verzamelen. Leuk voor de naderende herfstvakantie!

Ben jij een vreemde vogel?

“Maar we kunnen toch niet vliegen mama?”, vraagt Rosa. “Nee lieverd, maar we gaan wel in een vogelhuisje slapen”.

Bij Buitenhotel de Vreemde Vogel kun je écht in hele, bijzondere accommodaties slapen. Bijvoorbeeld in een mini, wit vogelhuisje, waar je met z’n vieren in past. Op de begane grond staat een 2-persoonsbed. Boven op de vide zijn nog twee eenpersoonsbedden. Vanaf deze vide kijk je door het grote, ronde raam en geniet je van het uitzicht. Het was voor ons een beetje puzzelen met de verdeling van de bedden. Onze meiden (2 & 3) zijn te klein voor de vide. Zij genoten van het master bed  op de benedenverdieping. Daar staat ook een schattig bankje, waterkoker en platenspeler. Bij inchecken krijg je een droomkoffer, vol met kleurplaten, een speciale droom LP en spelletjes. Het vogelthema is goed doorgetrokken in de kapstok, kussentjes en de poster aan de muur.

Op het terrein van de Vreemde Vogel kun je nog veel meer ontdekken. Knuffelen met dieren, een speurtocht houden op zoek naar een van de 8 vreemde eenden of je kruipt in de oranje onderzeeër. In de bosjes vind je klimrekken, kabelbanen en schommels. De volgende ochtend staat er lekker ontbijtje in de tuinkas voor je klaar. Verse broodjes, eitjes, fruit en warme koffie. Oh en mocht je hier in het weekend of tijdens de (herfst)vakantie hebben geboekt: Lucky you! Het tuincafé is dan namelijk geopend. De foto’s op hun Instagram vertellen ons dat je hier uitstekend kunt borrelen of zelfs kunt trouwen.

Niet Thuis - Cafe du Midi

Officieel net geen Midden Delfland meer, maar Café du Midi ligt wel in het bijzonder provinciaal landschap. In Nederland zijn 32 gebieden aangewezen als ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’. Het zijn landschappen waarop we extra zuinig zijn vanwege hun bijzondere eigenschappen en waarde voor mens en dier.

Dit is misschien wel het bekendste en meest geliefde horeca plekje van deze regio. Voor ons en jullie, dus buitenstaanders, een onontdekt pareltje. Wij schoven aan voor taart en koffie. En wauw, wij komen op veel plekken maar deze taart.. goddelijk. Terwijl de meiden zich vermaakten met de geitjes, waanden wij ons even in Frankrijk. In de tuin een leuke brocante kraam, mooie bomen en overal priklampjes. De bomen zitten nu nog vol blad en de zon schijnt regelmatig. Wij kunnen ons voorstellen dat het straks binnen met het haardvuur ook helemaal gezellig is. In de omgeving volop vogeluitkijkpunten, mooie wandelingen en uitgestrekte weilanden vol met koeien.

Het is misschien wel de droom van ieder kind en haha misschien ook wel van sommige papa’s en mama’s namelijk de boer meehelpen. Bij Hoeve Bouwlust kan dit. Op afspraak mag je hier iedere dag van 16:00 tot 17:00 de boer een handje toesteken. Samen met de boer gaven wij de varkens Kliko en Komo (ja van de vuilnis haha), kippen, geiten en koeien eten. Terwijl we samen de stal aanveegden en de koeien uit de wei naar binnen loodsten  leerden wij het verschil tussen hooi en stro. 

We stampten in koeienvlaaien en de stro vloog in onze haren. Lol met kruiwagens vol hooi en lachen om de geluiden van de koeien. Na afloop schrobten we onze laarzen schoon en aten we nog een aardbeienijsje uit het winkeltje. Al met al een unieke ervaring. Onze meiden hebben het er nu nog over.

Een pannenkoekenrestaurant dat 30 jaar bestaat, al 4 generaties lang. Bij het uitstippelen van deze reis werden wij al helemaal blij van de foto’s, Eindelijk een pannenkoekenhuis met stijlvol en hip interieur. Daar worden wij blij van. Ook de menukaart is een verademing, onwijs veel keuze en super divers. Na het eten lekker spelen in de speelschuur van beertje Sonny. Glijden, klimmen, spelletjes spelen, het kan hier allemaal.

Daarna wandel je via het boerenpad in een kwartiertje naar de koeien van boer Paul. Paul is eigenaar van het Sonnetje en naastgelegen restaurant Bavette. De koeien, waaronder ook een ras met krulletjes, staan in Roundhouses. Deze ronde stallen zijn volledig open, tochten minder (beter voor de gezondheid van de koe!) en onwijs mooi om te zien. Het vlees kun je ook thuis vanaf de bank bestellen!

Wij waren na twee dagen Midden Delfland echt blij verrast. Heel dichtbij de stad, ben je echt helemaal even weg. Wij gaan volgend voorjaar absoluut terug om nog meer van deze omgeving te ontdekken! Ben jij nu al benieuwd naar meer, kijk dan voor tips op hun site!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking. Onze mening blijft eerlijk en we delen alleen producten / locaties waar we écht blij van worden en zelf zijn geweest.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023