De Veluwe. Misschien wel onze favoriete plek om de natuur in de duiken. Het is hier elk moment van het jaar mooi! 


5x koffie en wandelen op de Veluwe

De Veluwe. Misschien wel onze favoriete plek om de natuur in de duiken. Het is hier elk moment van het jaar mooi! Maar wij zouden wij niet zijn als we niet ook een fijne plek willen hebben om voor, tijdens of na onze wandeling neer te ploffen. In deze blogpost hebben we onze vijf favorieten op een rijtje gezet. Waar rijd jij binnenkort naar toe?

De Wever Lodge

We geven het gelijk toe, we hebben Wever Lodge bezocht onder de beste omstandigheden. Buiten koud, het prachtig zonnetje buiten en binnen het knapperend vuurtje warmden we ons op  achter de enorme glazen pui. We wilden niet meer weg. Het is een oase van rust aan de rand van de Veluwe. Parkeer hier en start je dag met een warme bak koffie (en neem het appelgebak erbij, trust us, die wil je) of maak eerst een stevige wandeling en schuif aan voor de lunch. En als je het helemaal goed wil doen boek je een van de kamers, zodat je het de volgende dag nog eens over kunt doen 🙂

de posbank

Midden in het natuurgebied de Posbank ligt dit paviljoen, inclusief de houten speeltuin en aangegeven wandelroutes. Wij liepen een route van 2.5 km over de heide, perfect voor een frisse neus. Het uitzicht is prachtig, doordat het landschap flink wat hoogteverschil heeft, een uniek stukje Nederland!

't leesten bospaviljoen

Deze locatie heeft alles wat je nodig heb koffie, een natteneuzen pad voor de hond, speelbos voor de kids en veel groen! En voor een paar euro koop je een leuke speurtocht, handig om de kids bezig te houden tijdens de wandeling.

Woodz

Weer zo’n plek waar je, net als bij Wever Lodge, eigenlijk gewoon een overnachting aan moet vast plakken is Woodz. Deze locatie zit midden in het bos (duh!) en je kan hier terecht voor heerlijke koffie. De kids kunnen los op de kabelbaan en glijbaan en je duikt zo de Veluwe op voor een lange wandeling.

Aan de rand van het kleine dorpje Putten vind je Brasserie Schovenhorst. Een heel fijn plekje om even neer te ploffen na een wandeling. Wat het nog leuke maakt is dat het om de hoek ligt van de Bostoren. Beklim deze voor een paar euro en kijk je ogen uit als je boven staat.

Nog niet genoeg leuks voor je? Kijk dan voor meer Veluwe tips tussen onze hotspots!

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023