Jij lekker van je koffie genieten terwijl de kids zich vermaken. Dat is het beste toch? Wij gingen opzoek naar de beste restaurants met een speelhoek!

12x restaurants met speelhoek (waar je ook als ouder blij van wordt)

Dat wij niks liever doen dan buiten de deur rustig genieten van een goede bak koffie is ondertussen wel duidelijk. Met de kids erbij zit dat “rustig genieten” er niet altijd in. Daarom kiezen we vaak voor een locatie met speelhoek. Natuurlijk wel één waar we zelf ook blij van worden en lekker kunnen eten.  (lees; de binnenspeeltuin slaan we dus over). We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet! 

Onze eerste liefde in hartje Hilversum, Your Coffee. The place to be ook als ouders, want goeie koffie,  heerlijk eten plus een fijne speelzolder. 

Daarnaast is bestellen alleen al een feestje, want dit doe je door middel van een bal die via een buizenconstructie uitkomt bij de keuken. Groot feest voor de kleintjes dus als ze deze naar beneden zien rollen.

Doe je de groetjes van ons als je aangaat?

Geen speelhoek maar een heuse speelkamer. Dat hebben ze bij Blik en Burgers in Zeist. Groot en klein kan zich hier prima vermaken. De speelkamer bevindt zich aan de andere kant van het restaurant dus als ouder kan je rustig genieten van je kop koffie. Zijn je koters nog wat klein om alleen te spelen? Dan is er ook in het restaurant zelf een klein hoekje met speelgoed en liggen er leuke kleurboeken op tafel. 

Let op, vanaf 1 April is de speelkamer een skatebaan! Ook best wel heel leuk.

Midden in park Oog en Al vind je Landhuis in de stad. Een prachtige plek met fijn speelgoed voor de kids. In het park zijn ook hertjes, pauwen en een fijne speeltuin aanwezig. Bestel hun cinnamon roll, een van de lekkerste ooit!

Kortom een paradijs voor je kids en jezelf!
Kas van Kaat
De Kas van Kaat heeft natuurlijke en geweldig buiten terrein. Maar ook binnen is aan de kleintjes gedacht. Er zijn verschillende speelkeukentjes waar druk gekookt kan worden bij regenachtig weer.

Al is natuurlijk de open bakkerij ook al een feestje voor ze om naar te kijken.

Hoera voor horecagelegenheden die extra vroeg open zijn en een leuke speelhoek hebben! Om die reden komen we ook graag bij Onze Kas in Lelystad. Heerlijk licht en ruim en met genoeg vermaak voor de kleintjes. Daarna kan je zelf nog even genieten van een fijne wandeling in de omgeving. Win, win!

Misschien wel de mooiste locatie in dit rijtje is Bluebird. In het centrum (tja, dat helaas wel) van Dordrecht zit deze parel. In de kelder is het een speelwalhalla voor de kleintjes en in de zomer kan je genieten in de binnentuin. Terwijl zij spelen kan jij je hart ophalen bij al het moois in de winkel. 

Als we dichter bij zouden wonen vond je ons hier wekelijks!

Iedereen wil het, Bussum heeft het. The Breakfastclub heeft namelijk een junior locatie geopend in het centrum. Onwijs slim gedaan met drie verdiepingen. In de kelder en boven op de eerste verdieping is het een speelparadijs en op de begaande grond geniet je van de rust. 

Geloof ons, bestel de pancakes!

Het park waarin het Parkhuis zich bevindt is al een geweldige speelplek. Maar in de kelder van het Parkhuis zit een enorme speelplek verstopt.  De kelder staat vol met vintage speelgoed zoals een flipperkast, tafelvoetbalspel, houten blokken, sjoelbak, arcadekast en natuurlijk spelletjes. 

Boven is ook nog een speelhoek ingericht voor de kleintjes. Hier wil je niet meer weg!
Een oude botanische tuin omgebouwd tot tuincafe en escape room. De droom, zowel van binnen als van buiten. Dat is de Wintertuin Experience in Baarn. Binnen droom je heerlijk weg naast de enorme palm en is er een fijne speelhoek voor de kinderen.

⁠Ze bieden trouwens voor alle leeftijden hele leuke speurtochten aan. Zo gingen wij op avontuur met Careltje de Botani-tak.

Timboektoe - Wijk aan Zee

Zon, zee, strand. Dat is hoe we een tripje naar zee het liefste zien. Wij gaan ook vaak om gewoon even uit te waaien. Opwarmen doen we daarna het liefst bij Timboektoe. Laarzen uit, speelgoed uit de kast trekken en zelf opwarmen bij het vuurtje. 

In dit prachtige pand zit de Smaeck kamer verstopt. Een hele fijne brasserie aan de rand van een groot park (en met uitzicht op de kinderboerderij!) in Beverwijk. ⁠

⁠ Binnen is een speciale kamer voor de kids. Waar je als ouders rustig je koffie kan opdrinken of kan genieten van een heerlijke lunch terwijl zij zich vermaken met de bakken met speelgoed.

Een echte gezellig houten blokhut waar je zeer gastvrij en warm wordt ontvangen. Ze zitten natuurlijk op een geweldige plek midden in de natuur.

Maar is het weer wat minder? Rij dan alsnog gewoon het bos is.  Ze hebben namelijk echt een geweldige speelhoek en een heerlijke open haard.

INSPIRATIE IN JE MAILBOX

Niet Thuis is continue in ontwikkeling. We blijven nieuwe plekken ontdekken!
Vind je het leuk om regelmatig onze favoriete locaties in je mailbox te krijgen?
Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Copyright Niet Thuis 2023